Eutanazja

Wszystko na temat chorób ryb, zwierząt akwariowych.

Moderator: ModTeam

Versatil
Forumowicz
Pojemność akwarium: 65
Imię: Krystian

Eutanazja

Post autor: Versatil » 2010-09-22, 21:31

Czyli sposoby skrocenia cierpien ryb w wypadku zaawansowanej choroby, tak samo z czlowiekiem jak jest nie uleczalnie chory lub maszyna go podtrzymuje.

A oto kilka sposobów:

Ryby do pojemnika z woda i do lodowki

Ryby do pojemnika z woda i pod prad

Ryby do worka foliowego i mlotkiem, dosyc drastyczne ale pewnie malo osob nie ma tak zimnej krwi jak ja : )

Ryby do pojemnika z woda i silna chemia, ja moim wlalem srodek do mycia wiatrakow, po 2 sekundach juz ich nie bylo. Wolalem to niz patrzec jak sie mecza...

Mozna wziasc rybe w reke i ja udusic lapiac ja za serce

Kaef
Przyjaciel forum
Pojemność akwarium: 2
Imię: Kacper

Re: Eutanazja

Post autor: Kaef » 2010-09-22, 21:52

Versatil pisze:Czyli sposoby skrocenia cierpien ryb w wypadku zaawansowanej choroby, tak samo z czlowiekiem jak jest nie uleczalnie chory lub maszyna go podtrzymuje.

A oto kilka sposobów:

Ryby do worka foliowego i mlotkiem, dosyc drastyczne ale pewnie malo osob nie ma tak zimnej krwi jak ja : )

Ryby do pojemnika z woda i silna chemia, ja moim wlalem srodek do mycia wiatrakow, po 2 sekundach juz ich nie bylo. Wolalem to niz patrzec jak sie mecza...

Człowieku skąd Ty żeś takich bzdur nawymyślał?? Spróbuj lepiej to wszystko na sobie i podziel się wrażeniami. Ściskanie za serce?? Podłączanie prądu?? (prąd zmienny w gniazdku nie szkodzi rybom...) Silna chemia?? Zamrażanie?? To są chyba raczej podpowiedzi jak zostać sadystą i znęcać się nad zwierzętami.

Jedynym humanitarnym sposobem uśmiercenia ryby jest przerwanie rdzenia kręgowego poprzez szybkie odcięcie głowy.

Versatil
Forumowicz
Pojemność akwarium: 65
Imię: Krystian

Post autor: Versatil » 2010-09-22, 22:01

Kaef pisze:
Versatil pisze:Czyli sposoby skrocenia cierpien ryb w wypadku zaawansowanej choroby, tak samo z czlowiekiem jak jest nie uleczalnie chory lub maszyna go podtrzymuje.

A oto kilka sposobów:

Człowieku skąd Ty żeś takich bzdur nawymyślał?? Spróbuj lepiej to wszystko na sobie i podziel się wrażeniami. Ściskanie za serce?? Podłączanie prądu?? (prąd zmienny w gniazdku nie szkodzi rybom...) Silna chemia?? Zamrażanie?? To są chyba raczej podpowiedzi jak zostać sadystą i znęcać się nad zwierzętami.

Jedynym humanitarnym sposobem uśmiercenia ryby jest przerwanie rdzenia kręgowego poprzez szybkie odcięcie głowy.
Nie za bardzo bo mozg nadal funkcjonuje przez kilka sekund ! -.-

Haha znecanie sie nad rybami... okej to niech twoje ryby zdechna w mece z powodu zaawansowanej choroby : ) Nigdy ryb nie lowiles i nie sciskales za serce ? : >

kolejny edit: ... jak nie uwazales na fizyce latwo mozna zmiec taki prad na staly, lub samemu zrobic z bateri nawet 9V kilka tysiecy voltow... : )

Kaef
Przyjaciel forum
Pojemność akwarium: 2
Imię: Kacper

Post autor: Kaef » 2010-09-22, 22:12

Powiem tylko powodzenia, bo szkoda klawiatury zużywać. Aha i baw się dalej prądem :)

Tofifi

Post autor: Tofifi » 2010-09-22, 22:40

to chyba jakaś prowokacja :hyhy: Użytkownik pisze takim stylem jakby tego nie zrobił a chce się pośmiać, "co by było gdyby...."
Jeżeli to prawda, to żal mi Ciebie, bo znęcasz się nad zwierzakami.

PS. A rozmachać i główką o kant stołu nie próbowałeś? - siebie :rotfl:

Awatar użytkownika
matmax426
Zakręcony forumowicz
Pojemność akwarium: 82
Imię: mat
Nazwisko: mam :)
Kontakt:

Post autor: matmax426 » 2010-09-22, 22:49

Tofifi pisze:A rozmachać i główką o kant stołu nie próbowałeś? - siebie
lepiej o żeliwny kaloryfer, stół może sie uszkodzić :hyhy:

Awatar użytkownika
marthinez
Obłąkany forumowicz
Pojemność akwarium: 270
Imię: Marcin

Post autor: marthinez » 2010-09-22, 22:59

Zamykam tą farsę, by obyło się bez dalszych złośliwości...
Obrazek

Nie udzielam porad na priv oraz mail! Masz problem? Pisz na forum

Zablokowany