Lermi pisze:Jeden z nich wygląda jak mój ulubiony Brachypelma smithi
Tak to Brachypelma smithi, ale fotkę prześwietliłem niestety. Tak posiada irminke ;)
No ok to wstawię wszystkie fotki moich pająków wraz z nazwami ;)
Acanthoscurria geniculata (obecna mamusia) - 8,5cm samego ciała i 15-16 cm z nogami.
Avicularia versicolor - pająk nadrzewny, na zdjęciu młody samczyk
Brachypelma albiceps - dorosła samica 7 cm ciała i 14-15 z nogami. Drugie zdjęcie przedstawia jej faceta ;) jeszcze za młody ale już niedługo.
Brachypelma albopilosum - dorosła samica 6 cm ciała i 12 z nogami.
Brachypelma boehmei - młoda 3 letnia samica, 6 cm ciała i 12 z nogami.
Brachypelma emilia - także młoda 3 letnia samica. Takiej wielkości jak boehmei.
Brachypelma klassi - młodziutka samiczka, około 3 cm ciała.
Brachypelma smithi - wielka samica 8 cm ciała i 15-16 z nogami oraz mały samiec.
Brachypelma vagans - dorosła samica 7 cm ciała i 12 z nogami.
Chromatopelma cyaneoubescens - na zdjęciu roczny samiec, zdjęcia samicy nie mam.
Ephebopus murinus - bardzo szybki, podziemny pająk. Samica
Grammostola rosea red - samica 5,5 cm ciała, 10 cm z nogami
Heteroscondra maculata - jeden z najgroźniejszych ptaszników jakie mam, nadrzewny, bardzo szybki z jednym z najsilniejszych jadów wśród ptaszników. Fotka nie jest aktualna, ale już niedługo.
Lasiodora parahybana - tutaj młodziutki samiec. Jest to trzeci co do wielkości pająk na świecie. Dorosłe osobniki osiągają nawet 27 cm z nogami.
Nhandu chroamtus - samica oraz maluch - jeden z 240 sztuk.
Nhandu coloratovillosus - samica i samiec. W niedalekiej przyszłości mam nadzieję że dadzą potomstwo.
Ornithoctonus aureotibialis - samica, kolejny podziemny pająk.
Poecilotheria regalis - samica 7 cm ciała. Kolejny bardzo groźny ptasznik. Nadrzewny.
Poecilotheria rufilata - samica 5 cm ciała - opis jak wyżej.
Psalmopoeus cambridgei - zapłodniona samica, 7 cm ciała. Pająk nadrzewny.
Psalmopoeus irminia - samica 5 cm ciała
Pterinochilus murinus usambara - samiec, uważany za największego wariata wśród ptaszników. Szybki, niebezpieczny jad i agresja - główne cechy tego pająka.
Tapinauchenius gigas - zapewne samiec, nadrzewny i szybki (jak każdy nadrzewniak)
Tapinauchenius violaceus - młoda samiczka - nadrzewniak.

Doścignąć niedoścignione...