Moje pierwsze 112L
Moderator: ModTeam
-
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: dawid
- Kontakt:
Re: Moje pierwsze 112L
Ja bym to akwarium tak gęsto obsadził.
Taki busz z niego zrobił.

I Still Haven't Found What I'm Looking For
- Silverrro
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 126
- Imię: Sylwek
- Nazwisko: R
powoli tak siedzieje :rotfl:
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Ewelina
- Kontakt:
A ja sie przyczepię :hyhy: Brakuje mi podziału na pierwszy,drugi i trzeci plan.Jesli się nie mylę na przedzie rośnie Anubias-on powinien rosnąć przyczepiony do korzenia.Nie sadzi się go w podłożu.
Korzonek super,ale jakoś inaczej ja bym go ułożyła,hmmm może bardziej na środku.
Korzonek super,ale jakoś inaczej ja bym go ułożyła,hmmm może bardziej na środku.
- Silverrro
- Przyjaciel forum
juz poszła hygrophila polyspermaAkwarybka pisze:Może jeszcze coś na lewy przód? Trochę tam pusto...
[ Dodano: 2010-10-15, 22:20 ]
Kwestia gustu mysleTamcia pisze:A ja sie przyczepię :hyhy: Brakuje mi podziału na pierwszy,drugi i trzeci plan.Jesli się nie mylę na przedzie rośnie Anubias-on powinien rosnąć przyczepiony do korzenia.Nie sadzi się go w podłożu.

-
- Stały bywalec
- Imię: Jêdrek
U mnie też anubiasy w podłozu rosną ;)
W zwykłym piaksu kwarcowym.
PS. Nano przekłądam na za tydzień, z powodu niedotarcia sprzętu <poczta polska rządzi :zly: >
W zwykłym piaksu kwarcowym.
PS. Nano przekłądam na za tydzień, z powodu niedotarcia sprzętu <poczta polska rządzi :zly: >
-
- Stały bywalec
- Kontakt:
Kwestia gustu w sprawie korzonka-ok.Natomiast Hygrophila to roślina,która na pierwszy plan się nie nadaje,ponieważ rośnie za wysoko.O to mi głównie chodzi-brakuje mi "stopniowania"roślinek....
PS.Anubiasy w podłożu mogą rosnąć pod warunkiem,że ich kłącza znajdują się ponad tym podłożem :hyhy:
PS.Anubiasy w podłożu mogą rosnąć pod warunkiem,że ich kłącza znajdują się ponad tym podłożem :hyhy:
-
- Stały bywalec
Pomyśl. Akwarium ma być wycinkiem rzeki jeziora stawu kałuży itp. A czy w jeziorach występuje podział na plany? Otóż tylko w niektórych a brak podziału nadaje mu naturalności. Będę bronił akwarium ;p Chociaż 10/10 nie dam!
- Silverrro
- Przyjaciel forum
Widać atk jest bo co kilka dni do anubiasa dochodzi nowy listek 
Fakt mam troszke bałagan w planach z roslinami ale mi sie podova bo to taki mały pierdzielnik. cześć roślin idzie jutro do drugiego akwa takze beda zmiany ale busz zostaje :rotfl:

Fakt mam troszke bałagan w planach z roslinami ale mi sie podova bo to taki mały pierdzielnik. cześć roślin idzie jutro do drugiego akwa takze beda zmiany ale busz zostaje :rotfl:
-
- Stały bywalec
- Kontakt:
Skoro w ten sposób myślisz,to posadź sobie na przód wysokie trawy w akwarium....życzę miłego podziwiania widoku ;)mepirax pisze:Pomyśl. Akwarium ma być wycinkiem rzeki jeziora stawu kałuży itp. A czy w jeziorach występuje podział na plany?
Nie napisałam,że jest Źle czy tragicznie....z czasem Silverrro sam będzie wiedzial o co mi chodzi...Jak zarośnie przód,to będzie sam szukał niższych roślin

PS.Przeciwko buszowi nic nie mam,bo sama lubiłam go zawsze mieć w akwarium ;)
Ostatnio zmieniony 2010-10-15, 22:35 przez Tamcia, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stały bywalec
Trafiłaś w sedno bo w moim akwarium rośnie trawa ;)
Mi się to podoba.
Mi się to podoba.
- Silverrro
- Przyjaciel forum
Słuchajcie.
Jedni lubią mieć trawe z przodu drudzy bałagan a trzeci codziennie z nozyczkami latają i docinaja wystajacy listek.
wszystko kwestia gustu.a nigdy nikomu się nie dogodzi. :rotfl:
Jedni lubią mieć trawe z przodu drudzy bałagan a trzeci codziennie z nozyczkami latają i docinaja wystajacy listek.
wszystko kwestia gustu.a nigdy nikomu się nie dogodzi. :rotfl:
-
- Stały bywalec
- Kontakt:
Ty nie masz mi dogadzać tylko sobie :hyhy: jeśli Tobie podoba się tak jak jest to ok,ja to szanuję.Wyraziłam tylko swoją opinię,co mógłbyś zmienić o ile chcesz
PS. Ustawiłabym się w kolejce po korzonki,ale w obecnej chwili na pewno nie dostanę :rotfl: Moje zdanie znasz i to na tyle,pozdrawiam

PS. Ustawiłabym się w kolejce po korzonki,ale w obecnej chwili na pewno nie dostanę :rotfl: Moje zdanie znasz i to na tyle,pozdrawiam
- Lermi
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 450
- Imię: Kinga
- Kontakt:
Ośmielę się nie zgodzić. Gdyby nie fakt, że mam jej już za dużo w zborniku, to przez odpowiednie podcinanie byłby z niej piękny dywanik. Także przy mniejszym litrażu.Tamcia pisze: Hygrophila to roślina,która na pierwszy plan się nie nadaje,ponieważ rośnie za wysoko
Nie tylko chłopaki lubią robaki
-
- Stały bywalec
- Kontakt:
Lermi, wyszukałam w galerii twój zbiornik i zwracam honor,jednocześnie cofam swoja wypowiedź zwiazaną z Hygrophilą
Ja nie miałam u siebie na tyle dobrych warunków ,by ta roślinka tak szalała .
PS.Sorki za OT

PS.Sorki za OT
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
Ale Ty nie masz Hygrophili polyspermy, która na trawnik się nie nadaje.Lermi pisze:Ośmielę się nie zgodzić. Gdyby nie fakt, że mam jej już za dużo w zborniku, to przez odpowiednie podcinanie byłby z niej piękny dywanik. Także przy mniejszym litrażu.Tamcia pisze: Hygrophila to roślina,która na pierwszy plan się nie nadaje,ponieważ rośnie za wysoko
Poza tym wielkość zbiornika jest tutaj istotna.