Niedługo chcę założyć akwarium dla rybek np. skalary, welony, neonówki i inne takie słodkowodne rybki, w związku z tym prosiłabym o sprzęt potrzebny do akwarium. Taki kompletny żeby wszystko było od razu.
Będe bardzo wdzięczna

Moderator: ModTeam
Oo niezły pomysłniesmiejciesie pisze:neonki
Albo jak kupisz 60l to możesz wybrać: parkę pielęgniczek remireza, razborki, gupiki, otoski, kiryski, danio może.niesmiejciesie pisze: Kup sobie 45l/60l akwarium ido tego filtr, grzalke, oswietlenie, podłoże, jakies mało wymagające rośliny i trzymaj tam neonki
Bez obrazy ale chyba chodziło tobie o pyszczaki. ? ;)aidi pisze: ..... puszczaki...
-żwirek w żadnym razie nie biały(denerwuje ryby)
Stresuje ryby.zolwikk pisze:A żwirek dlaczego nie biały
Confused_, pisaliśmy już. Na 2 welony 100l i są one zimnolubne.Confused_ pisze:45/50 l 2 weloniki i 4 neonki.
Ah, no tak, sory rozkojarzona jestem :niepewny:maradona pisze:onfused_, pisaliśmy już. Na 2 welony 100l i są one zimnolubne.
Oo, o taką informacje mi chodziłomaradona pisze:A neonki stadne min. 8 i ciepłolubne.
A te żabki to ile kosztują?maradona pisze:Do neonków możesz kupić żabki
?maradona pisze:Pamiętaj o dojrzewaniu.
U mnie ok 2-4 złConfused_ pisze:maradona napisał/a:
Do neonków możesz kupić żabki
A te żabki to ile kosztują?
Ahh, no tak, to akurat jest dla mnie oczywistemaradona pisze:Z dojrzewaniem chodziło mi, że akwarium ma chodzić 2-3 tygodnie z całym osprzętem WŁĄCZONYM, ale bez ryb.
2-3 tygodnie. Zależnie od litrażu. Czasemi nawet i ponad miesiąc. U Ciebie 2 tygodnie.Confused_ pisze:Więc chyba 3 tyg. to przesada lekka.
Nie słuchaj sprzedawców w sklepach zoo.Confused_ pisze:pytałam w sklepie i facet powiedział że nie aż 3 tyg. co najwyżej półtora