Jestem początkującym i bardzo cenię sobie poważne rady.
Oto mój zbiornik 54l.
Obsada:
Molinezja - 5
Mieczyk - 10
Gupik - 12
Fotki:

Co dodać? Co ująć? Może jakieś inne sugestie?
Pozdrawiam
Moderator: ModTeam
obowiązkowo :!: :!: :!: :!: :!: i nie daj sie nabrać na gadki że pochodzi z uprawy hydrofonicznej czy cokolwiek innego :!:Seraf pisze:A powiedzcie mi czy ta dracena to obowiązkowo jest do wywalenia?
A co dzieje sie z roslinami? Po ciemku siedza? 27 stopni nie jest zabojcza temperatura jak wielu z jakiegos powodu uwaza :roll: Jesli jednak koniecznie juz chcesz obnizyc temperature to mozesz zastosowac wiatrak dmuchajacy na powierzchnie wody. Jak wiadomo z fizyki, parowanie obniza temperature. Miej destylowana wode w pogotowiu aby robic dolewki. Nie zastepuj wyparowanej wody woda z kranu.Seraf pisze: w związku z tym wyłączyłem już jażeniówkę, by nie podgrzewała wody
Czy to oznacza, że światło ma być 24/ dobę? Proszę wytłumaczcie mi to jak krowie na granicy, bo ja zielony jestem.Slanter pisze:A co dzieje sie z roslinami? Po ciemku siedza?
światło ma się świecić 9-10 godz./dziennie ale lepiej nie wyłanczej go całkowicieSeraf pisze:Slanter napisał/a:
A co dzieje sie z roslinami? Po ciemku siedza?
Czy to oznacza, że światło ma być 24/ dobę? Proszę wytłumaczcie mi to jak krowie na granicy, bo ja zielony jestem.