profil cz proste
Moderator: ModTeam
- TetriZ
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Mateusz
profil cz proste
jakie akwa lepsze profilowane ( przednia szyba ) czy raczej proste
- Akwarybka
- Moderator
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Basia
- Nazwisko: Waluś
- Kontakt:
Re: profil cz proste
Proste ;)
- matmax426
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 82
- Imię: mat
- Nazwisko: mam :)
- Kontakt:
Oczywiste ze proste!
Profil zniekształca obraz i po jakimś czasie taje się to udręką
Profil zniekształca obraz i po jakimś czasie taje się to udręką
- zolwikk
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 375
- Imię: adam
To tylko kwestia wizualna , aktualnie osobiście mam profilowane i jakby ładniej poprzednio było proste.
Jedyny minus profilowanego to czyszczenie twardego glonu , robie na bierząco i mi to nie straszne.
Jedyny minus profilowanego to czyszczenie twardego glonu , robie na bierząco i mi to nie straszne.

- Akwarybka
- Moderator
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Basia
- Nazwisko: Waluś
- Kontakt:
Problem w profilowanym to sztuczny wygląd i efekt lustra dla ryb. Zwłaszcza stadne będą cały czas pływały wokół przedniej szyby, gdyż widzą tam swoje odbicie. Trochę denerwujące ;)

Nieprawda ;)matmax426 pisze:Profil zniekształca obraz
Kształt szyby nie ma wpływu na wzrost glonówzolwikk pisze:Jedyny minus profilowanego to czyszczenie twardego glonu , robie na bierząco i mi to nie straszne.

- zolwikk
- Akwarysta
Nie chodziło mi o większy rozrost glonów tylko o ich czyszczenie.Akwarybka pisze:Kształt szyby nie ma wpływu na wzrost glonówzolwikk pisze:Jedyny minus profilowanego to czyszczenie twardego glonu , robie na bierząco i mi to nie straszne.
A z tym zniekształceniem to jest "u mnie" nie wielka.
- matmax426
- Zakręcony forumowicz
- Pojemność akwarium: 82
- Imię: mat
- Nazwisko: mam :)
- Kontakt:
Nie, ale ma wpływ na ich usuwanieAkwarybka pisze:Kształt szyby nie ma wpływu na wzrost glonów

-
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 50
- Imię: Gosia
- Kontakt:
mam profil i więcej nie wezmę profilu, nie jestem z tego typu zadowolona ponieważ lekko zakrzywia obraz, również z czyszczeniem jest gorzej
- maradona
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Magda
A do tego "kradnie" litry...
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Adam
- Kontakt:
Zazwyczaj kto pierwszy kupi profil, następne bierze proste. Łatwiej wyczyścić przednią szybę, a jednak widok zniekształca, jak z bliska się przyglądasz.
OT Najlepszy paradoks, gdy zakładałem swoja 60 chciałem profil ich było mniej jak prostych. teraz zakładałem 240 proste i ta sama sytuacja tyle, że na odwrót.
OT Najlepszy paradoks, gdy zakładałem swoja 60 chciałem profil ich było mniej jak prostych. teraz zakładałem 240 proste i ta sama sytuacja tyle, że na odwrót.
-
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 50
- Imię: Gosia
- Kontakt:
zawsze wcześniej miałam proste ,podkusiło mnie i się przejechałam następne nie zależnie od litrażu będzie prposte
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: natalia
- Nazwisko: sobczyk
- Kontakt:
proste profilowane zniekształca
proste też ale nie tak bardzo
masz tu przyczyny czemu nie profilowane
zniekształca
nie da sie robić zdj
zmniejszasz litraż w takim zbiorniku np.akwa 120x50x40 z prostą szbąą=240l ,120x50x40profil=216, ponieważ na końcach jest a
kwarium zwężone do 30cm
szybko sie rysuje
szyba w akwarium prostym jest tak samo wytrzymała z obu stron, więc nie ma WIELKIEGO zagrożenia zarysowaniem,
2. prostą mogę też czyścić gąbką za 50gr, ale mam też do wyboru DUŻO dokładniejsze specjalne akwarystyczne przyrządy,
3.szkło proste jest dłużej używane przez akwarystów i myślę że bez tych wielu złożonych procesów . jest takiej samej jakości,a nawet lepsze, gdyż im więcej procesów tym więcej pomyłek w nich może nastąpić, a co za tym idzie uszkodzenia
4. proste Można je zdecydowanie łatwiej wkomponować w np. meblościankę, gdyż proste nigdzie nie wystaje i nie ma żadnych wypukleń, ani wystających części, co stwarza zagrożenie oraz nie estetycznie wygląda,
. akwaria proste są TAŃSZE co myślę że jest dla niektórych ważne,
. jeśli ci się porysuje zawsze możesz przestawić je na drugą stronę i rysek nie widać
No myślę że to na razie tyle, jeśli przyjdzie mi coś do głowy to dopiszę^^
proste też ale nie tak bardzo
masz tu przyczyny czemu nie profilowane
zniekształca
nie da sie robić zdj
zmniejszasz litraż w takim zbiorniku np.akwa 120x50x40 z prostą szbąą=240l ,120x50x40profil=216, ponieważ na końcach jest a
kwarium zwężone do 30cm
szybko sie rysuje
szyba w akwarium prostym jest tak samo wytrzymała z obu stron, więc nie ma WIELKIEGO zagrożenia zarysowaniem,
2. prostą mogę też czyścić gąbką za 50gr, ale mam też do wyboru DUŻO dokładniejsze specjalne akwarystyczne przyrządy,
3.szkło proste jest dłużej używane przez akwarystów i myślę że bez tych wielu złożonych procesów . jest takiej samej jakości,a nawet lepsze, gdyż im więcej procesów tym więcej pomyłek w nich może nastąpić, a co za tym idzie uszkodzenia
4. proste Można je zdecydowanie łatwiej wkomponować w np. meblościankę, gdyż proste nigdzie nie wystaje i nie ma żadnych wypukleń, ani wystających części, co stwarza zagrożenie oraz nie estetycznie wygląda,
. akwaria proste są TAŃSZE co myślę że jest dla niektórych ważne,
. jeśli ci się porysuje zawsze możesz przestawić je na drugą stronę i rysek nie widać
No myślę że to na razie tyle, jeśli przyjdzie mi coś do głowy to dopiszę^^
- zolwikk
- Akwarysta
Dobre , mimo tych minusów i tak jak kto się upsze to weżmnie profil, są też inne czynniki wyposażenia wnętrza jeśli komuś pasuje to takie zakupi , ja mam profil bo tanio "wyrwałem" i takie mi pasuje do do reszty.

profil też możnaakwa1138 pisze:. jeśli ci się porysuje zawsze możesz przestawić je na drugą stronę i rysek nie widać