1.

2.

Chciałbym dokładnie odtworzyć wygląd tej ścianki tak jak jest to w przykładzie 1. Nie chodzi o zawartość akwarium a tylko o wygląd ścianki. Pozwolę tutaj sobie posłużyć się kolejnym rysunkiem (niestety brak mi profesjonalnych umiejętności więc proszę o wybaczenie).

Ścianka jest zaznaczona kolorem czerwonym.
Dodam, że blok jest ciągle na etapie budowy, dlaczego więc tak wcześnie pytam się o takie rzeczy ? Firma budująca blok życzy sobie, żeby wszystkie dodatkowe ścianki itp były uzgodnione sporo przed budową mieszkania. Stąd zawracam się do was jakie wymiary akwarium proponujecie (myślę coś okolicach 500L) ? Co więcej gdzie ma znaleźć się ten cały sprzęt ? Na 1. rysunku widać jakieś szafeczki na dole / górze jednak nie widać zbytnio sprzętu w akwarium stąd moje zdziwienie. Co do zawartości chciałbym stwaorzyć coś takiego. Obecnie napotkane problemy to hmm jaki wymiar ma mieć ta ścianka działowa - chodzi tu konkretnie o szerokość bo kto widział żeby ściana działowa miała pół metra ... Wszelkie rady jak to zamontować, ogarnąć mile widzniane ... nawet te najmniejsze.
Dodam jeszcze ze ta ścianka to tylko moja wizja formalnie mam takie coś:

Więc jeżeli ktoś posiada wyobraźnie ma lepszy pomysł to proszę pisać bez obawy