Mieczyki
Moderator: ModTeam
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 250
- Imię: Krzysiek
- Nazwisko: Marciniak
- Kontakt:
Mieczyki
Mam problem z mieczykami. Przy kupnie prosiłem o 1 samca i 4 samice, okazało się że mam 2 samce i 3 samice, jeden jest poważnie poobgryzany, początkowo myślałem że przez sumy, ale po ich oddaniu dalej się pogarszało. Postanowiłem dokupić jeszcze 3 samce, by agresja ustąpiła. Moje pytanie czy do moich czerwonych mieczy mogę dokupić samce wagtail?? Jeżeli się pomieszają co wyjdzie??
-
- Moderator
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: M.
- Kontakt:
Re: Mieczyki
A jaki litraż i jaka pełną obsada. Cóż samce mieczyków są względem siebie strasznie zadziorne i nic na to nie poradzimy. Ja w 200l miałem chwilowo 5 samców, ale jeden zawsze był bity. Zrób jak najwięcej kęp roślin, daj korzenie. Jak rybka jest maltretowana przez cały czas to radziłbym ją wydać.
Mieszać oczywiście można, ale jakie wyjdą dzieci - tego nie powiem.
Mieszać oczywiście można, ale jakie wyjdą dzieci - tego nie powiem.
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 250
- Imię: Krzysiek
- Nazwisko: Marciniak
- Kontakt:
Raz czytałem, że narybek wyjdzie po części czyli mniej więcej 50/50 rybek wagtail i czerwonych. Z resztą i tak ryby pewnie się zabiorą za młode. Obsada to: 6 paletek (sprzedaję 3 by zostawić parkę, jedna jest bardzo chorowita i skarłowaciała ma jakieś 5 cm, nie chcę sprzedać jej bo choroba ją już zabije), 3 bocje (mają się dobrze), 2 kosiarki.
- maradona
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Magda
Bocji dokup. Są stadne, a nawet bardzo stadne. Kosiarki też.