Jeden z moich największych (najstarszych) danio, kupionych pare dni temu, ma duży brzuch. Nie zrobiłem zdjęć więc nie mogę wam go pokazać, ale ręczę, że żaden inny nie ma w ogóle widocznego brzucha, a ten ma bardzo nadęty. Jeśli to ciąża to co mam kupić żeby dobrze
zachować maluszki??
EDIT@: Mam jeszcze jeden problem. Jak widać w moim podpisie mam 3 piskorki. Wszystkie są tak samo ciemno ubarwione, ale różnią się zachowaniem. Jeden piskorek, zawsze jak zaglądne do akwa to pływa sobie gdzieś na widoku, drugi zaś, wypływa tylko na chwilkę i żadko. Z trzecim jest najgorzej, widziałem go pływającego tylko pare krótkich razy przez półtora tygodnia! Drugi, już wspomniany piskorek, wraz z trzecim cały czas siedzą pod korzeniem i ledwo wyjdą... ekhm... jeden wyjdzie... czasami... żeby coś zjeść, jak mu karma przed nos spłynie. Nie wiem co się dzieje, dlaczego jednego jest wszędzie pełno, drugi sobie czasami utnie spacerek, a trzeciego to ja przez pare dni na oczy nie widzę??
P.S: Co do piskorów, to jak wspomniałem są identyczne, więc nie ręczę, że to jeden i ten sam cały czas pływa na widoku (być może się zmieniają :mrgreen: )
Ciąża?
Moderator: ModTeam
- Doma
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Dominika
Re: Ciąża?
Ja tak myślę że się zmieniają, piskorki mają taką właściwość że lubią ukrywać sie całymi tygodniami aż ty nagle wszędzie ich pełno, poszukiwanie ich wzrokiem jest świetną zabawą. Pamiętaj że ryby denne ( przynajmniej mój 1 piskorek w 112. i 9 kirysków w 160l ) wolą polować w nocy.
Pozdrawiam Dominika ;-)
Odważni walczą - sprytni uciekaja. David Belle
Odważni walczą - sprytni uciekaja. David Belle