Bojowniki
Moderator: ModTeam
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Dominik
- Kontakt:
Bojowniki
Witam.
Mam zbiorniczek 112l i chciałem do niego włożyć mały harem bojowników tj. 1 samczyk i 4\5 samiczek.
Problem mam taki ze w moim akwa mam już:
3 brzanki sumatrzańskie
2 brzanki rózowe
3 kosiarki
3 otoski
I pytanko mam takie czy któraś z brzanek bądź kosiarka nie będzie mi ich atakowała bądź podgrzała.
Mam zbiorniczek 112l i chciałem do niego włożyć mały harem bojowników tj. 1 samczyk i 4\5 samiczek.
Problem mam taki ze w moim akwa mam już:
3 brzanki sumatrzańskie
2 brzanki rózowe
3 kosiarki
3 otoski
I pytanko mam takie czy któraś z brzanek bądź kosiarka nie będzie mi ich atakowała bądź podgrzała.
-
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 50
- Imię: Gosia
- Kontakt:
Re: Bojowniki
moim skromnym nie powinno być problemu
- Silverrro
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 126
- Imię: Sylwek
- Nazwisko: R
a moim zdaniem bedzie wojna między brzankami a bojkami lub kosiarkami ( są duże i duże rosną i nie nadają sie do 112) A BOJKAMI ale wszystko zalezy od charakteru rybki.
Ja bym nie ryzykował
Ja bym nie ryzykował
-
- Moderator
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: M.
- Kontakt:
Brzanki będą dziobały bojownika.
BTW> przydałoby się więcej otosków i brzanek. Na kosiarki baniak zdecydowanie za mały.
BTW> przydałoby się więcej otosków i brzanek. Na kosiarki baniak zdecydowanie za mały.
-
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 2
- Imię: Kacper
Brzanki ubiją bojownika. Do tego kosiarki nie nadają się do tak małego zbiornika.
-
- Zainteresowany
- Kontakt:
to ze kosiarki są za duże do takiego zbiornika to wiem ale zabrałem je od sąsiada ze zbiornika nie większego jak 20l nie wiem ile dokładnie ale to taki zbiorniczek jak krewetkarium wszystko wmontowane już w nim.
a która z brzanek mogę zostawić, która jest spokojniejsza bo szczerze mówiąc jak miałem stadko gupików to one nie atakowały tylko molinezja podgryzała, bo na kosiarki szukam innego właściciela z dużym zbiornikiem
a która z brzanek mogę zostawić, która jest spokojniejsza bo szczerze mówiąc jak miałem stadko gupików to one nie atakowały tylko molinezja podgryzała, bo na kosiarki szukam innego właściciela z dużym zbiornikiem
-
- Moderator
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: M.
- Kontakt:
Ja na Twoim miejscu bym zrezygnował z brzanek i zastąpił je razborkami klinowymi.
- maradona
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Magda
Chodzi o to, że brzanki ogolą bojownika na zero.PoWsi pisze:która z brzanek mogę zostawić, która jest spokojniejsza
Możesz mieć brzanki, ale już bez bojownika.
Ja bym dała 10 brzanek sumatrzanskich i 5 otosków.
Albo 1+4 bojownik, 5 otosków i jeszcze jakieś małe stadko.
-
- Zainteresowany
- Kontakt:
Dzieki z odpowiedzi tylko ze na drugi dzień moja zona się pospieszyła i kupiła parkę bojowników i wytrzymały 2 tygodnie z moim stadkiem i pewnie wytrzymały by dłużnej tylko ze zmieniłem akwa na 200l. samczyk odganiał od siebie wszystkie rybki i żadna mu nic nie robiła podejrzewam ze jak by był słaby to pewnie marnie by skończył. a teraz parka sobie pływa u znajomego w akwarium 45l z krewetami
- maradona
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Magda
Bojowniki trzyma się w haremach. 1+3/4. Samiec zamęczy samiczkę.PoWsi pisze:parkę bojowników