Witam wszystkich ^^
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 240
- Imię: Gosia
Witam wszystkich ^^
Witam wszystkich ^^
Od dziecka lubiłam akwaria, mój tata miał kilka. Parę lat temu założyłam własne, ale nie za bardzo miałam czas i pieniądze żeby się nim należycie zajmować. Najpierw miałam kilka anubiasów i przypadkowe rybki, potem kupiłam raka który wszystko zjadł :/ Miesiąc temu miałam restart baniaczka 240 litrowego. Oprócz tego mam 20l na kwarantanny i 1l kulę z wgłębką i planktonem (mam nadzieję, że wgłębce i planktonowi nie przeszkadza kształt zbiornika).
Pozdrawiam serdecznie wszystkich Forumowiczów ^^
Od dziecka lubiłam akwaria, mój tata miał kilka. Parę lat temu założyłam własne, ale nie za bardzo miałam czas i pieniądze żeby się nim należycie zajmować. Najpierw miałam kilka anubiasów i przypadkowe rybki, potem kupiłam raka który wszystko zjadł :/ Miesiąc temu miałam restart baniaczka 240 litrowego. Oprócz tego mam 20l na kwarantanny i 1l kulę z wgłębką i planktonem (mam nadzieję, że wgłębce i planktonowi nie przeszkadza kształt zbiornika).
Pozdrawiam serdecznie wszystkich Forumowiczów ^^
- Cookie Monster
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 45
- Imię: Magda
- Kontakt:
Re: Witam wszystkich ^^
Cześć ! :] ;)
Whatever happens,
in you, believe in life
,believe in tomorrow,
believe in everything you do, everytime.
<3
in you, believe in life
,believe in tomorrow,
believe in everything you do, everytime.
<3
- Akwarybka
- Moderator
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Basia
- Nazwisko: Waluś
- Kontakt:
Witaj 

-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 100
- Imię: Piotr
- Kontakt:
Witamy Cie Gosiu 

-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 350
- Imię: Pawe³
WITAM !
Witam serdecznie! A jaką obsadę do tego akwa (240) zamierzasz?
Pozdrawiam i powodzenia!!!
Pozdrawiam i powodzenia!!!
-
- Moderator
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: M.
- Kontakt:
Hejka 

-
- Nowicjusz
Paweł, zamierzam mieć głównie neony, nad resztą pracuję. Tu jest o mojej obsadzie http://www.e-akwarystyka.pl/topics ... htm#128256
Moje akwarium: ./redir/http://www.e-akwarystyka.pl/topics24/15554.htm
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 350
- Imię: Pawe³
Gosiu, wszystko widziałem. Akwa
urządzone z gustem i estetycznie, dobrze się prezentuje.
Z karlikami szponiastymi może być o tyle problem, że dobrze wyrośnięte za czas jakiś mogą zacząć polować na narybek, a przynajmniej straszyć Twoje neony (skalary by raczej na pewno miały z neonów przekąskę). Żabki mogą żyć w pełnym zanurzeniu. U mnie lubiły wspinać się po moczarce. Dobra będzie ludwigia repens - piękna, sztywna i wyrastająca ponad powierzchnię.

Z karlikami szponiastymi może być o tyle problem, że dobrze wyrośnięte za czas jakiś mogą zacząć polować na narybek, a przynajmniej straszyć Twoje neony (skalary by raczej na pewno miały z neonów przekąskę). Żabki mogą żyć w pełnym zanurzeniu. U mnie lubiły wspinać się po moczarce. Dobra będzie ludwigia repens - piękna, sztywna i wyrastająca ponad powierzchnię.
-
- Nowicjusz
Dziękuję, Pawle
Karliki (z trzema neonami) mam od około roku i mają ok. 5cm przy wyprostowanych tylnych łapkach. Na narybek mam osobny 20 litrowy zbiornik (jak na razie korzystały z niego tylko gupiki). Dopóki są grzeczne dla neonów, dopóty ich się nie pozbędę ;P Skalara mam jednego, więcej nie będę dokupować, a ten jeden czeka na przeprowadzkę. Mam 3 ludwigię
Jednej brakuje ok 15 centymetrów do tafli wody, dwie pozostałe to małe sadzonki, ok 2-3 cm.

Karliki (z trzema neonami) mam od około roku i mają ok. 5cm przy wyprostowanych tylnych łapkach. Na narybek mam osobny 20 litrowy zbiornik (jak na razie korzystały z niego tylko gupiki). Dopóki są grzeczne dla neonów, dopóty ich się nie pozbędę ;P Skalara mam jednego, więcej nie będę dokupować, a ten jeden czeka na przeprowadzkę. Mam 3 ludwigię

Moje akwarium: ./redir/http://www.e-akwarystyka.pl/topics24/15554.htm