Cześć,wszystkim :!:
Jestem akwarystą z Częstochowy ,więc od razu pozdrawiam wszystkich...
Akwarystycznego bakcyla mam z dzieciństwa kiedy to mój Ojciec lubiał zajmować się małym kawałkiem podwodnego świata,później podłapałem to Ja i tak do dnia dzisiejszego.
Od początku swojej akwarystycznej kadencji przez moje akwa przeszło wiele gatunków rybek takich jak:
Pielęgniczka Ramireza,Kakadu,Akarka prążkowana,Pielęgnice Zebry,Barwniaki Czerwonobrzuche/Szmaragdowe,Molinezje,Gupiki,Mieczyki,Platki,Neon Innesa/Czerwony/Czarny,Zwinnik jarzeniec,Danio Pręgowane,Kardynałki,Zbrojniki,Kiryski,Piranie,Bojowniki,Gurami,Prętniki.
Przez kilkanaście lat szukałem swojego ulubionego gatunku rybki i 2 lata temu olśnienia dostałem w momencie gdy w pewnym sklepie zoologicznym ujrzałem maleńkie lśniąco ubarwione rybki które okazały się gupikami Endlera.
Niestety 2 dni później ich już nie ujrzałem wogóle :-( gdyż na terenie Częstochowy są nieosiągalne.
W kwietniu tego roku udało mi się pozyskać endlerki z Warszawy za pośrednictwem pewnego studenta z forum akwarystycznego......... i chwała mu za to ;-)
W dniu dzisiejszym w 30 litrażach hoduję i rozmnażam gupiki Endlera które cieszą oczy (głównie samce) swym jaskrawym ubarwieniem nie spotykanym u innych gupików.
Do tego doszły jeszcze krewetki "Red Cherry" spełniające się jako czyściciele głównie roślin.
Zarejestrowałem się na to forum,by jeszcze pogłębić wiedzę akwarystyczną i ewentualnie się nią dzielić.
Cześć!
Moderator: ModTeam
-
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Kuba
- Nazwisko: Dziok
- Kontakt:
Re: Cześć!
Witaj!
-
- Forumowicz