Moderator: ModTeam
Może bojowniki harem albo ramirezki parka.Adam95K pisze:zgodzie z tymi gatunkami które już mam
Na początek szybkorosnące rogatek, moczarka...ale zależy od Twojego oświetlenia, podłoża, nawożenia.Adam95K pisze:Jakie rośliny mi polecacie
To rośliny tylko mało wymagające, światło trochę krócej tak do 10h.Adam95K pisze:ardowe 2 x 18 W, będzie włączone 11,12 godzin na dob
Napowietrzacz nie potrzebny ruch tafli powinien wystarczyć. Podłoże polecam bazalt i pod spód jakaś ziemia lub substrat.Adam95K pisze:napowietrzacz ? Myślę, że filtr wystarczy, ew. dokupię jeśli będzie taka konieczność. No i zostało mi jeszcze podłoże... Tutaj nie wiele wiem bardziej zdaję się na Wasze rady.... Myślałem o piask
Nie wydaje mi się. Jeśli już to narybku jakiegoś, ale i przy ramirezkach może.Adam95K pisze:czę bo może mi kilka rybek przy nich zniknąć podobnoRamirezki ?
No bez przeróbki pokrywy raczej coś innego założyć będzie ciężko chyba że jakąś mroczną tanganikęAdam95K pisze:m z oświetleniem sugerujesz żebym założył Low-Tech
Ziemia na spód, żwirek na wierzch i dużo dużo dużo roślin i powinno dać radęAdam95K pisze:yślę nad tym ale nie jestem pewien czy jako początkujący dam radę założyć takie LT, chociaż nie
Nie widzę problemu. Pamiętaj trzymamy je w haremach, jeden samiec na 2-3 samice lub więcej.Adam95K pisze:może jednak z nimi spróbuję
2x18w philips aquarelle i 865.Adam95K pisze:ciemny więc co proponujesz na oświetlenie ?
Może być i aqua szut powinien dać radę, choć denerwuje częste czyszczenie, a inwestycja w roślinki jak najbardziej wskazana.Adam95K pisze:już planuję LT to może zmiana filtra na Aqua szut Turbo 750 a inwestycja w coś innego np. więcej roślinek , czy dobre oświetlenie ?