Jaka obsada :)
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Tomek
Jaka obsada :)
Witam, jestem nowy i z góry przepraszam za błędy. Mam akwarium 112L i jest raczej ogólne. Chciałbym abyście pomogli mi w dobraniu rybek. Chciałbym żeby rybki były rożnych kolorów i najlepiej w jakiś kolorach czarnych, czerwonych i może żółtych. Z góry dziękuje. 

-
- Moderator
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: M.
- Kontakt:
Re: Jaka obsada :)
A masz teraz jakąś obsadę? Z Twojej wypowiedzi można wywnioskować, że już coś tam pływa.
-
- Nowicjusz
No tak zapomnialem napisac ze nie nic nie pływa. Akwarium zostało założone pare dni temu. 

-
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 50
- Imię: Gosia
- Kontakt:
czyli tak za 2-3 tyg ryby wpuszczasz...
szczerze mówiąc do opisu pasuje gupik, którego jak się postarasz znajdziesz w każdym kolorze
a nie idąc na łatwiznę, parka pielęgniczek ramireza, stado neonków,+ stado jakiś zwinników na dno stado otosków lub zbrojnik nienieski
a może jeszcze prościej napisz co Tobie się podoba ;)
szczerze mówiąc do opisu pasuje gupik, którego jak się postarasz znajdziesz w każdym kolorze
a nie idąc na łatwiznę, parka pielęgniczek ramireza, stado neonków,+ stado jakiś zwinników na dno stado otosków lub zbrojnik nienieski
a może jeszcze prościej napisz co Tobie się podoba ;)
- Plewek01
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
W następnym tygodniu można po trochu zacząć wpuszczaćaidi pisze:czyli tak za 2-3 tyg ryby wpuszczasz

-
- Nowicjusz
Myślałem o mieczyku, molinezji czarnej, złotej i srebrzystej. A jakie większe ryby mógłbym wpuścić? Kiedyś miałem parę akary z maroni i nie wiem czy to nie było za małe akwarium 

-
- Moderator
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: M.
- Kontakt:
Hmm, ja bym mieczyków, ani molinezji nie wpuszczał, a jak koniecznie to harem - one są trochę za duże (mając 2 dorosłe molinezje w 200l rewir był prosty - połowa akwarium należała do jednej, druga do drugiej - każdą rybę przeganiały). Może platki? Przepiękne są mickey mouse
+ jakiś zbrojnik/stadko kirysków na dno i będzie pięknie 

-
- Nowicjusz
No muszę to przemyśleć
A co mogło być powodem jak kiedyś miałem neonki i mi co jakiś czas jeden padał?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/14d ... a0993.html tak wygląda moje akwarium. Chce dokupić więcej roślin, pokrywę. Ale trzeba najpierw trochę kasy nazbierać.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/14d ... a0993.html tak wygląda moje akwarium. Chce dokupić więcej roślin, pokrywę. Ale trzeba najpierw trochę kasy nazbierać.

- maradona
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Magda
Napisz coś więcej o zbiorniku.szycha90 pisze:A co mogło być powodem jak kiedyś miałem neonki i mi co jakiś czas jeden padał?
A może prętniki/bojownik (tylko trzeba pokrywę zrobić)/brzanki? ? Ew. razbory?