takie wymiary akwarium to 30l kostka więc twoje ma 30l nie 40l tak mi się wydaje jak się mylę to sorry a tak wogólę proponował tak:
zmień podłożę na czarny żwirek ponieważ ładnie wygląda mniej widać na nim bród nadaje głębi akwarium naprawdę polecam czarny żwir i czarne tło akwarium
wywal ten kamień i kup jakiś korzeń tak na całe akwarium i pokryj go mchem
kup rośliny na pierwszy plan i drugi żeby ładnie zarosło kup rośliny pływające ale ogólnie to na razie masz ładne rośliny
kup kilka krewetek red cherry tak około 5 sztuk jak możesz to więcej i one się szybko rozmnożą a tak wogólę krewetki extra sprawa naprawdę
ale nie wiem czy może być z nimi kirysek i glonojad poczytaj a i nie pytaj sprzedawcy bo najczęściej to on chce aby sprzedać najlepiej przed pójściem do zoologicznego idź z konkretami
a tak wogólę to zrób akwarium według własnego gustu ja osobiście dużo wydałem pieniędzy na rybki akwaria rośliny i wogólę ponieważ kupywałem to co mi się podoba ale ja mam 14 lat człowiek uczy się na błędach to moje rady jak znajdę kilka filmów na youtube z akwarium kostka do tam linka pozdrawiam