Witam w tym roku kończę gimnazjum i powoli zaczynam zastanawiać się o swojej przyszłości.
Zawsze chciałem zostać policjantem i poważnie się nad tym zastanawiam, ale czy mogli byście
powiedzieć jakie zawody związane z akwarystyką mógłbym wykonywać i do jakiej szkoły musiał bym pójść aby się nim zajmować proszę o trochę informacji z zawodami dotyczącymi
akwarystyki (zarobki, szkoły przez jakie trzeba przejść, dostępność pracy)
Proszę aby wypowiadały sie tylko osoby które mają sporą wiedzę na ten temat.
Przyszłość
Moderator: ModTeam
- TetriZ
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Mateusz
Przyszłość
Czasem nie wolno odpuścić i stanąć z boku, bo w życiu są sprawy dużo ważniejsze niż spokój
-
- Moderator
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: M.
- Kontakt:
Re: Przyszłość
IMO zły dział wybrałeś.
Hmm, według mnie policjant z akwarium za wiele nie ma wspólnego.
Ale np. ichtiolog, czy ktoś po skończonej analityce genetycznej, weterynarii, czy biotechnologii już bardziej. Ogólnie bardzo musisz przyłożyć się do matury rozszerzonej z biologii i z chemii (i być w możliwie jak najlepszym LO) - bez tego raczej nie pójdzie.
Hmm, według mnie policjant z akwarium za wiele nie ma wspólnego.
Ale np. ichtiolog, czy ktoś po skończonej analityce genetycznej, weterynarii, czy biotechnologii już bardziej. Ogólnie bardzo musisz przyłożyć się do matury rozszerzonej z biologii i z chemii (i być w możliwie jak najlepszym LO) - bez tego raczej nie pójdzie.
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 25
- Imię: Damian
Czemu policjant nie może mieć nic wspólnego z akwarystyką? Mam kolegę policjanta który ma na komisariacie swoje akwarium
. Jak ktoś by zabłądził na komisariat w Zabrzu na Trocera to sobie je obejrzy 

-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Piotr
ja polecam studia inżynierskie.
Dlaczego? Oto kilka powodów:
1) Będziesz miał kasę na akwarium...
2) Jak weźmiesz np. biotechnologię to masz bardzo dużo wspólnego
3) Jak weźmiesz ( tak jak ja ) mechanikę, to przepływy, konstrukcje i termodynamika Ci nie straszna
Ale i tak punkt pierwszy jest najważniejszy.
Jakie szkoły? No cóż, przede wszystkim takie gdzie jest dużo dobrej matmy - ona rządzi. I angielski lub niemiecki na poziomie biegłym...
Dlaczego? Oto kilka powodów:
1) Będziesz miał kasę na akwarium...
2) Jak weźmiesz np. biotechnologię to masz bardzo dużo wspólnego
3) Jak weźmiesz ( tak jak ja ) mechanikę, to przepływy, konstrukcje i termodynamika Ci nie straszna
Ale i tak punkt pierwszy jest najważniejszy.
Jakie szkoły? No cóż, przede wszystkim takie gdzie jest dużo dobrej matmy - ona rządzi. I angielski lub niemiecki na poziomie biegłym...
-
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 2
- Imię: Kacper
Najbliższe akwarystyce/ichtiologii będzie rybactwo (dobrze o tym wiem
), po skończeniu tego kierunku możesz wykonywać wszystkie prace związane z rybami.