Ale mam też link do strony, która powstała z tej dyskusji

Moderator: ModTeam
To jeszcze udowodnij, ze nie nadaję się one do akwarium.maol pisze:- jestem w stanie udowodnić (zresztą każdym moze, wystarczy dowiedziec się jak działa dioda LED) że daje on ściśle prążkowe źródło światła (powiedzmy - wieloprążkowe dla diod o świetle "białym")
Ja znam co prawda w malawi.maol pisze:- nie znam osobiście ŻADNEJ osoby która by z powodzeniem takie oświetlenie stosowała
Cóż taki już jest rynek w naszym kraju, że wszystko dociera z opóźnieniem. Przykłady mógłbym mnożyć.maol pisze:- jak na razie chyba wszyscy zwolennicy posługują się argumentami typu "znam kogoś kto zna kogoś, kto na zachodzie widział"
Poszukaj dobrze.maol pisze:- nie znam ŻADNEJ poważnej firmy która ma w swojej ofercie oświetlenie LED do akwariów (oprócz bajerów typu oświetlenie nocne czy księżycowe)
No właśnie, rozwiń temat. Rozwiń też temat światła led w innych typach akwariów np. morskich.maol pisze:- no i na koniec -ale nie najmniej ważne - rośliny wymagają właśnie pasma...
Konserwatywnymaol pisze:Dodam też, że nie jestem przeciwny - a tylko sceptyczny.
Hmm, przecież znasz mnie a Ja w Tanganice mam diody i spisują się znakomicie.marthinez pisze:maol napisał/a:
- nie znam osobiście ŻADNEJ osoby która by z powodzeniem takie oświetlenie stosowała
Ja znam co prawda w malawi.
czy oświetlenie ledowe dało by rade w akwa????czy raczej zwykłe jażeniówki są lepsze?????
No bez jaj serio tak sądzisz, że to są zwierzęta, które lubią jak jest jasno?maol pisze:Są po prostu zwierzęta które lubią jak jest bardzo jasno. I tu rzeczywiście chyba jest pole do popisu dla LED-ów.
Glony to rośliny xDmaol pisze:inne morskie
maol pisze:Czy ktoś zna tak oświetlone akwarium roślinne?
A ma.Suja pisze:Spider72 chyba nie pomyliłem linka ma akwarium na LEDach i sobie zachwala.