mam wątpliwość......
wodę do akwa mam ze studni, z własnego ujęcia bo mieszkam na wsi, po kilku dniach pozostawienia tej wody robi się ona zielona, osad jest wszędzie nie tylko na dnie, ale również na ściankach pojemnika i dominuje zapach siarkowodoru. Napiszcie mi proszę, jakie ma to znaczenie przy akwa?
Zdecydowana większość z Was mieszka w bardziej cywilizowanych osadach, gdzie woda jest z wodociągu, a co za tym idzie jest zuuuupełnie inna, chlorowana, filtrowana i specjalnie uzdatniana....moja woda jednym słowem jest "naturalna"
woda ze studni
Moderator: ModTeam
- KeriannaRotkiw
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Anna
- Kontakt:
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Re: woda ze studni
No ma spore znaczenie. Jeżeli woda tak szybko zielenieje, a do tego ma zapach siarkowodoru, to nie martwiłbym się o akwarium, ale o Twoje zdrowie 
Zacznij od testów na NO2 i NO3 - to powie Ci czy problem nie leży przez przypadek w mocnym skażeniu wody nawozami i innymi substancjami spływającymi z pól.

Zacznij od testów na NO2 i NO3 - to powie Ci czy problem nie leży przez przypadek w mocnym skażeniu wody nawozami i innymi substancjami spływającymi z pól.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

- KeriannaRotkiw
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Anna
- Kontakt:
Re: woda ze studni
woda dla ludzi jest ok - co roku jest pod tym kątem badana,
[ Dodano: 2011-02-16, 17:09 ]
a co z wodą z biedronki? może to jest wyjście?
[ Dodano: 2011-02-16, 17:09 ]
a co z wodą z biedronki? może to jest wyjście?