Chory welon albo welonka?

Wszystko na temat chorób ryb, zwierząt akwariowych.

Moderator: ModTeam

Awatar użytkownika
KeriannaRotkiw
Forumowicz
Pojemność akwarium: 54
Imię: Anna
Kontakt:

Re: Chory welon albo welonka?

Post autor: KeriannaRotkiw » 2011-02-12, 22:57

im więcej czytam o rybach tym jestem głupsza.......na chwilę obecną chyba wszystkie ryby mam chore.
Nie wiem jak wygląda normalnie neon, moje mają na ciałku i płetwie ogonowej maleńkie jasne punkciki - czy to normalne?
Nie wiem jak wyglądały wcześniej bo aż tak bacznie i z bliska na nie nie patrzyłam.

Awatar użytkownika
maradona
Rekin forum
Pojemność akwarium: 112
Imię: Magda

Post autor: maradona » 2011-02-12, 23:12

KeriannaRotkiw, poczytaj o ospie rybiej...

Awatar użytkownika
KeriannaRotkiw
Forumowicz
Pojemność akwarium: 54
Imię: Anna
Kontakt:

Post autor: KeriannaRotkiw » 2011-02-13, 11:25

w nocy odeszły 2 neony :(
woda po podmianie chyba bez zmian....nadal mętna.....

[ Dodano: 2011-02-22, 12:03 ]
c.d......
welon jeszcze pływa ale od wczoraj ma ciemną plamkę na głowie i końcówki płetwy ogonowej robią się ciemne, szare prawie czarne, chyba stracił kilka łusek albo ma dziury - nie znam się.......i słabo widzę bo woda nadal jest mętna pomimo regularnych podmian na wodę z wodociągu miejskiego (zrezygnowałam z wody ze studni)
welon normalnie je i robi kupki jak zawsze kilometrowe, jednakże często zaczynając od kilometrowego śluzu a później kilometrowej kupki, stale szuka towarzystwa i trzyma się blisko drugiego welona. Reszta obsady tj. 1 welon, 2 kirysy czują się dobrze i na razie dobrze wyglądają. Co mam zrobić z tym chorym welonem?
nie mam zbiornika, gdzie mogę go odłowić i nie planuję inwestować w akwarium więc muszę sobie poradzić tym co mam......

ODPOWIEDZ