Moderator: ModTeam
Z tego co wiem to nenon czarny, to z neonem ma nie wiele wspólnego. A neonki są: inessa, czerwony, zielony.malutki32 pisze:Znam 3:
# Neon czarny (bystrzyk czarny, axelroda)
# Neon czerwony (neon axelroda)
# Neon Innesa
Często dosyć widuję go w sklepach pod nazwą neon simulans, u mnie w Elblągu jest to gatunek łatwo dostępny, także i większych miastach powinien się znaleźć.jeszcze nigdy nie widziałem go w sklepie akwarystycznym, a chętnie bym kupił kilkanaście sztuk. Może ktoś go widział?
Parka ramirez?matek313 pisze:a jakie rybki moge jeszcze z nimi trzymać w 54l ????
Też polecam. Z neonami prezentują się bardzo ładnie (szczególnie na ciemnym podłożu). Sama planuję taką obsadę też w 54.maradona pisze:Parka ramirez?matek313 pisze:a jakie rybki moge jeszcze z nimi trzymać w 54l ????
I tutaj się mylisz, neon czarny ( zwany także bystrzykiem czarnym z łac. Hyphessobrycon herbertaxelrodi) należą do tej samej rodziny co np. neony inniesaZ tego co wiem to nenon czarny, to z neonem ma nie wiele wspólnego. A neonki są: inessa, czerwony, zielony.
neon inessamatek313 pisze:jakie są odmiany neonów?????jakie znacie???w sklepie kupiłem ale nie pamiętam jakie![]()
pamietam ze neon a..... i to wszystko co pamiętam:)