aranzacja 54l
Moderator: ModTeam
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 25
- Imię: Przemys³aw
- Kontakt:
aranzacja 54l
Witam, za niedlugi czas mam zamiar zalozyc nowe akwa 54l chyba.
cche aby wygladalo ladnie wiec prosze o pomysly w aranzacji.
chce aby dno bylo nie plaskie lecz pod katem, tzn przod nizej tyl wyzej. do tego jakies kamienie, korzenie z mchem jakas trawka na podlozu i roslinki. macie jakies pomysly?? moze jakies przykladowe foty/?
cche aby wygladalo ladnie wiec prosze o pomysly w aranzacji.
chce aby dno bylo nie plaskie lecz pod katem, tzn przod nizej tyl wyzej. do tego jakies kamienie, korzenie z mchem jakas trawka na podlozu i roslinki. macie jakies pomysly?? moze jakies przykladowe foty/?
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Krystian
Re: aranzacja 54l
Polecam przejsc Ci sie do biblioteki najlepiej takiej wiekszej i dobrze wyposazonej popros Pani o wskazanie Ci dzialu o akwarystyce i bierz tyle ksiazek ile Ci pozwola i sam wybieraj aranzacje. Bo tak to trudno trafic w czyjs gust, i sam znajdziesz odpowiednia dla siebie aranzacje.
- maradona
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Magda
Przesmo84, przejrzyj Galerię.
- maradona
- Rekin forum
To zrób tak jak mówisz. Podłoże pod skosem daj. Korzeń i kępki roślin. Jak się rosliny rozrosną na pewno będzie piękne.
Np. taka aranżacja:

Np. taka aranżacja:
- maradona
- Rekin forum
Co pod większym skosem?
- aqwa
- Zainteresowany
- Imię: Radek
- Kontakt:
Przesmo84, Na zdjęciu co wstawiłamaradona, Nie ma skosu. To korzeń. i z tego co zrozumiałem to chciałbyś jeszcze większy skos czyli miałbyś tam naparstek wody kwiaty polne i szkielety ryb jak w serialu komediowym "daleko od noszy". Pamiętaj że im więcej podłoża tym mniej wody w zbiorniku a co za tym idzie mniej ryb lub Częstrza podmiana wody. Ja polecam spacer po sklepach oraz po internecie. A ewentualne aranżacje jakie znajdziesz i będziesz mieć problemy z ich adaptacją do swojego zbiornika zamieść na forum ktoś zawsze doradzi.
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 25
- Imię: Przemys³aw
- Kontakt:
ww
widze ze ostatnio ludzie lubia sie wymadrzac na forum no ale coz taki ich juz los. a na focie skos jest praktycznie zerowy a ja chce zeby troche byl widoczny czy to jakos problem dla ciebie??
- Cookie Monster
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 45
- Kontakt:

Whatever happens,
in you, believe in life
,believe in tomorrow,
believe in everything you do, everytime.
<3
in you, believe in life
,believe in tomorrow,
believe in everything you do, everytime.
<3
- TetriZ
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Mateusz
Cookie Monster[/b] aranżacja ładna ale dostać taki korzen i zapewnić odpowiednie warunki troche trudniej[/b]
Czasem nie wolno odpuścić i stanąć z boku, bo w życiu są sprawy dużo ważniejsze niż spokój
- aqwa
- Zainteresowany
- Imię: Radek
- Kontakt:
Tak efekt bardzo ładny. Ale jak nie ma w akwarium osprzętu. Bo tak jak na przedostatnim to już nie za ładnie to wygląda.
- Akwarybka
- Moderator
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Basia
- Nazwisko: Waluś
- Kontakt:
Przemku, możesz ustawić taką ilość podłoża jaka Ci tylko pasuje i w jakim ustawieniu Ci się podoba. Trudno doradzać względem aranżacji, bo każdy ma inny gust ;) A to przecież Tobie ma się podobać, a nie nam. Pamiętaj tylko że bardzo gruba warstwa podłoża z boku, z tyłu, etc, może (ale oczywiście nie musi) wpływać na strefy beztlenowe w podłożu. A przecież nikt z nas nie lubi podłoża cuchnącego siarką... Poszperaj w internecie i wspomnianych wcześniej książkach. Na pewno znajdziesz coś dla siebie. ;)
Trudno oceniać czy w akwarium pokazanym przez Magdę jest skos czy nie. Przecież wszystko zasłaniają rośliny. Ja tam skosik widzę
I proszę bez kłótni, bo ja Was pogodzę :hyhy:
Trudno oceniać czy w akwarium pokazanym przez Magdę jest skos czy nie. Przecież wszystko zasłaniają rośliny. Ja tam skosik widzę

I proszę bez kłótni, bo ja Was pogodzę :hyhy: