Moje akwa-zdjecie-co sądzicie-

W tym dziale każdy może zaprezentować swoje akwaria :)

Moderator: ModTeam

aidi
Przyjaciel forum
Pojemność akwarium: 50
Imię: Gosia
Kontakt:

Re: Moje akwa-zdjecie-co sądzicie-

Post autor: aidi » 2011-03-02, 21:34

lubisz ryby to zapewnij im odpowiednie warunki, a jak nie chcesz to po prostu sprzedaj i kup krewetki (nawet dla nich to za mało przy czym i te potrzebuj żywych roślin)

Podsumowując:
jeżeli się kocha/ lubi zwierzęta to się im zapewnia odpowiednie warónki, w przypadku gupików jest to 20l na harem 2+1, + żywa roślinność, a od 25 czy 30l biurko się nie wygnie

co do grzałki woda w warunkach domowych zwykle ma te 23* a to optimum dla gupika
sztuczne rośliny a zwłaszcza plastikowe ranią ryby,

akwarium ma być zrobione dla ryb a nie jako ,,stylowy element dekoracji z żywymi pluszakami dopasowany do wykładziny", ma być to miejsce dające rybom przestrzeń życiową odpowiednią względem ilości osobników i ich płci a także do potrzeb gatunku, masz moją gwarancję że gupik nie pochodzi z biotopu malwi

Agniesia
Forumowicz
Pojemność akwarium: 100
Imię: Agnieszka
Kontakt:

Re: Moje akwa-zdjecie-co sądzicie-

Post autor: Agniesia » 2011-03-08, 22:05

Rybki akwariowe to nie przedmioty
Jak lubisz jak się coś rusza to kup sobie np. wahadełko na baterie, albo ruszający się obrazek lub ramkę z samo zmieniającymi się zdjęciami.

Musisz zapewnić rybom stałą temperaturę!

Dołóż kilka roślinek pływających: kabomba, bakopa, moczarka, rzęsa wodna, salwinia pływająca.

Zapewnij rybom miejsca do chowania się - to będzie ciekawiej wyglądać niż tak jak to akwa wygląda na foto. - goło i pusto jak w nieumeblowanym pokoju.

ODPOWIEDZ