Aqua Szut Turbo 750 filtr wewnętrzny 112l
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Rafa³
- Nazwisko: aminokwas
Aqua Szut Turbo 750 filtr wewnętrzny 112l
Witam zakupiłem taki filtr i jest w 112l ,w zestawie jest taka rurka przezroczysta( wężyk) , który można podłączyc i wystawić na zewnątrz filtr jest oczywiście zanużony.Moje pytanie jest czy ta rurka, wężyk musi być założona ponieważ koleszka ,który mi to montował powiedział ,że jest to zbędne i tylko będzie mi na pokrywie woda sie skraplać ?????? założyć ją czy zostawić tak jak jest?????
- nightelf
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 50
- Imię: Micha³
- Kontakt:
Re: Aqua Szut Turbo 750 filtr wewnętrzny 112l
Instrukcję obsługi do filtra kolega przeczytał?
Jeśli się nie mylę, jest to wężyk dzięki któremu filtr napowietrza wodę.
I jest on opcjonalny, nie musisz go zakładać.
Jeśli się nie mylę, jest to wężyk dzięki któremu filtr napowietrza wodę.
I jest on opcjonalny, nie musisz go zakładać.
-
- Moderator
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: M.
- Kontakt:
Małe sprostowanie - przez wężyk filtr nie napowietrza wody. Woda w baniaczku napowietrza się przez sam ruch tafli wody, ale jeżeli zobaczymy, że to nie wystarcza można dodatkowo podłączyć wężyk, bo bąbelki 'dryfujące' po powierzchni zawsze wzmagają efekt.
Ja przy paletkach filtr wewnętrzny mam ustawiony na max wydajności + rurka, woda na pokrywie się skrapla, ale ja nie rozumiem co by miało się stać.
Ja przy paletkach filtr wewnętrzny mam ustawiony na max wydajności + rurka, woda na pokrywie się skrapla, ale ja nie rozumiem co by miało się stać.
- Plewek01
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Nie ma to nic wspólnego ze skraplaniem wody.RAFFAŁ pisze:tylko będzie mi na pokrywie woda sie skraplać ??????
Jak ją założysz to tak jak pisali wyżej oprócz wody z filtra będą się wydobywać bąbelki powietrza. Ja osobiście nie używam tego wężyka.RAFFAŁ pisze:założyć ją czy zostawić tak jak jest?????
- malutki32
- Forumowicz
- Imię: £ukasz
- Kontakt:
Mm ten flit u siebie i mam ten wężyk przez 2 miesiące woda mi się z niego nie wylała a w wężyku jest na tym samym poziome co w akwarium więc dla mnie to jakaś bajka z tym wylewaniem.
P.s Wymień kubek z włókniną na gąbkę łatwiej się czyści i nie będzie ci się zapowietrzał
P.s Wymień kubek z włókniną na gąbkę łatwiej się czyści i nie będzie ci się zapowietrzał
-
- Moderator
- Imię: M.
- Kontakt:
Chyba Paweł i Łukasz nie zrozumieli, albo ja..
Z tym skraplaniem chyba chodzi o to, że przy pękanie pęcherzyków powietrza zawsze trochę wody na pokrywie się znajdzie. Szczególnie jeżeli wody jest dużo + dużo bąbelków to ma to miejsce, ale to nic nie szkodzi, przecież ta woda wróci do akwarium ;)
Z tym skraplaniem chyba chodzi o to, że przy pękanie pęcherzyków powietrza zawsze trochę wody na pokrywie się znajdzie. Szczególnie jeżeli wody jest dużo + dużo bąbelków to ma to miejsce, ale to nic nie szkodzi, przecież ta woda wróci do akwarium ;)
- malutki32
- Forumowicz
- Imię: £ukasz
- Kontakt:
To przyznaję się że chyba my :wstyd: ale to nie zmienia faktu że bez czy z czymś się różni po za bąbelkamiblue_betta pisze:Chyba Paweł i Łukasz nie zrozumieli, albo ja..

-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Stanis³aw
Bąbelki.
Całe sedno tego filtra to wylatujące na większą odległość pęcherzyki powietrza.Nie tylko wizualnie to lepiej wygląda ale nie niszczy roślin,które są w pobliżu.Nie wspomnę o tańcu rybek w tych pęcherzykach.Gupików,kirysków itp.Tego efektu nie można wykluczyć.Dlatego ja polecam.Tylko tyle mogę.Każdy sam wybiera.