Witajcie;) Znowu przychodzę po radę, od 3 tygodni mam akwarium 25l. Oswietlane listwą led, Dostałem od znajomego kilkanaście roślinek które ładnie mi się przyjmują, Niestety a akwarium mam trochę bałaganu z gnijących liści i korzeni;( ale podmieniam wode co 3 dni filtr czyszczony też co 3 dni.
Na grzałce termometrze pojawiły sie drobne falujące niteczki, chce sie ich pozbyć tylko niewiem czy do takiego akwarium mogę wsadzić kosiarkę.
Przed zauważeniem wlałem 2ml nawozu z aukcji
http://allegro.pl/rewelacyjny-nawoz-1-l ... 65178.html
Pomóżcie w walce;) a może tamo zniknie;)
;) ;)
Glony
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 30
- Imię: Wojtek
- Kontakt:
- Plewek01
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Re: Glony
Usunąć i zrobić porządek.koszarek15 pisze:Niestety a akwarium mam trochę bałaganu z gnijących liści i korzeni
Zostaw go w spokoju daj mu popracować i zalęgnąć się bakteriom.koszarek15 pisze: czyszczony też co 3 dni.
Nie. Lepiej użyj własnej siły i gąbki.koszarek15 pisze:akwarium mogę wsadzić kosiarkę.
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
No i co to za diody? Zwykłe ledy, czy CREED? Jeżeli są to zwykłe LED, to sie... nie nadają.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 30
- Imię: Wojtek
- Kontakt:
zwykłe LEDY. Dziewczyna dzwoniła ze na żwirku pojawia się zielony dywanik;/ Obawiam sie restartu akwarium;/ Moze dokupuć szybko glonojada ,żeby uratował akwarium;)
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
No to"zwykłe" LEDy są bezużyteczne - zainwestuj w krok pierwszy, czyli porządną świetlówkę.
poza tym, w 25l ataki glonów to rzecz... zwykła.
poza tym, w 25l ataki glonów to rzecz... zwykła.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back