Transport ryb

Dzial poświęcony ogólnie akwariom slodkowodnym.

Moderator: ModTeam

Awatar użytkownika
Honni
Zainteresowany
Pojemność akwarium: 50
Imię: Honorata
Kontakt:

Re: Transport ryb

Post autor: Honni » 2011-03-17, 18:45

Zakoszę tacie rower ( :D ), więc nie będę miała jak trzymać w rękach, ale postaram się jechać delikatnie.
Zakładam, że przy transporcie ryb też obowizuje zasada "wodę natlenia sam jej ruch"?

Awatar użytkownika
maradona
Rekin forum
Pojemność akwarium: 112
Imię: Magda

Post autor: maradona » 2011-03-17, 18:56

Na rowerze to będzie ok. 20 minut. Rybom spokojnie na ten czas wystarczy tlenu.

Agniesia
Forumowicz
Pojemność akwarium: 100
Imię: Agnieszka
Kontakt:

Post autor: Agniesia » 2011-03-22, 20:06

Ja szczerze mówiąc nie raz transportowałam rybki pomiędzy Wrocławiem a Sycowem.
Syców to też taka mała mieścinka - pipidówa :)
Transport był oczywiście autobusem lub autem - jakieś 60km co trwało około godziny.
Ryby przeżyły bez problemu.
Za młodu często chodziło się w Sycowie z zoologicznego do domu z buta z rybkami jakiś kilometr i jakoś dotarły do "nowego domu".
Teraz już lata lecą zdrówko podupadło i wygodna jestem. Rybki jak kupuję w Sycowie to w trakcie zakupów z mamą - samochodem. Oczywiście jak mam kupić ryby to jest to ostatni punkt programu (zakupy), a zaraz po tym wracamy do domu.
Wiadomo że rodzice nie będą specjalnie z Tobą jechać do zoosklepu, ale jakby Ci się udało zgrać to jakoś z zakupami to byłoby wygodnie.
Jak przeczytałam pierwszego posta to włos mi się zjeżył na głowie, bo to że ktoś mieszka w małej miejscowości nie może oznaczać, że musi mieć ograniczanych dostęp do sklepów w tym też akwasklepów - to nie te czasy.

ODPOWIEDZ