Pielęgnice

Wszystko na temat ryb słodkowodnych.

Moderator: ModTeam

simi-s1
Nowicjusz
Pojemność akwarium: 0
Imię: Lover

Pielęgnice

Post autor: simi-s1 » 2011-04-13, 14:01

Witam,
Szukam Pielegnic gatunku w zasadzie który będzie najagresywniejszy myslałem nad czymś takim:
http://allegro.pl/parachromis-dovii-pol ... ml#gallery ale czy sa bardziej agresywne???
Chodzi mi tez o wzrost chciałbym mieć duże agresywne Pielęgnice- oczywiście kotnik 50l na zywy pływający pokarm tez by się znalazł.
Kupiłbym sobie parke

Awatar użytkownika
maol
Moderator
Pojemność akwarium: 200
Imię: Marcin
Nazwisko: Olszewski

Re: Pielęgnice

Post autor: maol » 2011-04-15, 09:01

Co rozumiesz przez "agresywne"? Mają atakować właściciela czy inne ryby? Nie żartuję - np. flowerhorn potrafi nieźle poranić osobę karmiącą...
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.

Złote ciacha come back :)

simi-s1
Nowicjusz

Post autor: simi-s1 » 2011-04-15, 09:39

Wiesz mi chodzi o takie co będą zajadać neonki :) hehe lub inne rybki co wpuszczę:) Nie znam się na rybach niestety akwa odziedziczyłem miesiac temu może i mam tam pielegnice ale nie wiem jakie założyłem temat na forum ale nikt chyba nie wie:P Mi wyglądają na cytrynowe albo severum... ale.. ja się nei znam

Awatar użytkownika
maol
Moderator
Pojemność akwarium: 200
Imię: Marcin
Nazwisko: Olszewski

Post autor: maol » 2011-04-15, 13:17

... Bo takie ryby to zawsze problem. Nie ma w tym nic specjalnie widowiskowego, dodatkowo musisz mieć całkiem pokaźną hodowlę tego żywego pokarmu - neonki byłby... bardzo drogą karmą. W zasadzie możesz uznać, że wszystkie duże pielęgnice są agresywne w stosunku do małych ryb - zjedzą wszystko co im się zmieści do pyska. Zniszczą też wszelkie rośliny, oraz inne mało trwałe konstrukcje.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.

Złote ciacha come back :)

simi-s1
Nowicjusz

Post autor: simi-s1 » 2011-04-19, 15:06

a luknąłbyś na ten temat:
http://www.e-akwarystyka.pl/topics ... htm#137148 bo coś sobie nie umiem zbytnio poradzić...

Wiesz mam własnie zebry i te białe..:P (chyba zebry albinosy)
ta biała dobrała się w pare z samica zebry:)
czyli za niedługo młode będa bo już mam ikre.
Roślinke mam na całe akwa jedną tylko i to sztuczna.. miałem dużo sztucznych ale to mi się nie podobało... mam duży wazon jakąs donice (ulubione miejsce parki tam ikre złożyły)
mam też żabki śmieszne małe żarłoki.

ODPOWIEDZ