Witam,
Zbiornik 63l,
dość dużo roślinek,
obsada:
8 neon innesa
5 krewetek Amano
zero dodatków do wody, nie wiem jakie pH nie mierzę już chyba od roku, podmieniam wodę średnio raz na dwatygodnie, około 20% wody, czasem więcej. Temperatura 24 stopnie.
No i wszystko grało, zero uporczywych glonów jedyne co to rzęsa i glony na szybie ale to przez brak dawkowania CO2 od jakiegoś czasu również.
Ryby były raczej zdrowe, co prawda z 13 zostało właśnie 8 ale podejrzewam, że to raczej taka ich specyfika, że z przeciętnego zoologicznego nie wychodzą one zdrowe. Zresztą dwa razy była kuracja zielenią na ospę więc też swoje przeżyły.
No i teraz dzieją się dziwne rzeczy. Jedna z ryb pływa głową w dół. Myślałem, że to podtrucie azotanami, bo parę dni temu przesypało mi się jedzenie i zostało usunięte wraz z 10% wody około następnego dnia. Wczoraj zrobiłem podmianę 20 litrów wody.
A reszta się non stop goni ale tak intensywnie, że boję się, że się zamęczą..
Jeden neon głową w dół...
Moderator: ModTeam
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Paulinka
Re: Jeden neon głową w dół...
zaciekawiło mnie to że pływa głową w dół
oto moja odpowiedź
poczytaj w internecie bo moje rybki też miały ospę i poczytałam w internecie i pomogło
[tekst usunięto]
Radze zapoznać się z regulaminem. Za tego typu teksty można łatwo dostać ostrzeżenie
[ Dodano: 2011-07-25, 16:47 ]
Należy kupić lekarstwo o nazwie "Tropicals CMF
oto moja odpowiedź
poczytaj w internecie bo moje rybki też miały ospę i poczytałam w internecie i pomogło
[tekst usunięto]
Radze zapoznać się z regulaminem. Za tego typu teksty można łatwo dostać ostrzeżenie
[ Dodano: 2011-07-25, 16:47 ]
Należy kupić lekarstwo o nazwie "Tropicals CMF
Ostatnio zmieniony 2011-04-28, 19:36 przez Paula, łącznie zmieniany 1 raz.