Owczarek Niemiecki.
Moderator: ModTeam
- hidax
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Kamil
- Kontakt:
Owczarek Niemiecki.
A więc tak, mam 3 miesięcznego Owczarka Niemieckiego po rodzicach rodowodowych. I boję się bo bardzo mało je, byłem u weterynarza dał mu jakieś witaminy, ale nic nie dają. Wieczorem jest taki jakby bardziej pobudzony, i trochę zje, ale to nie jest jak być powinno bo mały piesek powinien jeść 5 razu dziennie, a mój je 2 razy, bo jak mu daję w dzień to nie chce praktycznie jeść trochę chlipnie i odchodzi. Karmię go Suchą karmą Dog Chow Puppy którą ma cały czas w garnku i 5 razu dziennie moja mama robi mu jakieś "posiłki" np. Makaron z serem. Jest tych zupek dużo, ale nie będę się tu rozpisywał. Wszystko jest gotowane tak jak w książce o pieskach którą posiadam.
I jeszcze jedno, strasznie gryzie po nogach rękach, wszędzie gdzie się da. Najpierw podleci i się cieszy chce żeby go głaskać, a potem przechodzi do gryzienia. Powie mi ktoś dlaczego? :looka:
I jeszcze jedno, strasznie gryzie po nogach rękach, wszędzie gdzie się da. Najpierw podleci i się cieszy chce żeby go głaskać, a potem przechodzi do gryzienia. Powie mi ktoś dlaczego? :looka:
60 Główne
30 Narybkowe
30 Narybkowe
- Kazio
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Kazio
Re: Owczarek Niemiecki.
Puszczałeś go po podwórku ?? Zobacz czy kleszcza nie złapał ? To takie bladzie ze psa wykończyć mogą i czymś zarazić. Idz do weterynarza
Twórca wielu złotych ciach. Przynajmniej jest wesoło ;]
Aktualnie akwarysta w uśpieniu... przyczajony tygrys czeka na miejsce i sposobność postawienia baniaka. Z nadzieją na zdobycz większą niż 200l
Aktualnie akwarysta w uśpieniu... przyczajony tygrys czeka na miejsce i sposobność postawienia baniaka. Z nadzieją na zdobycz większą niż 200l
- hidax
- Stały bywalec
- Kontakt:
Lata prawie cały czas po podwórku. Kleszczy nie ma czesałem go całego. 

60 Główne
30 Narybkowe
30 Narybkowe
- suchy
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 96
- Imię: Rafa³
Po kleszczu to raczej by lezal osowialy :znudzony: A jak dlugo go masz moze musi sie przyzwyczaic do nowych wlascicieli :zdegustowany:Kazio pisze:Puszczałeś go po podwórku ?? Zobacz czy kleszcza nie złapał ? To takie bladzie ze psa wykończyć mogą i czymś zarazić. Idz do weterynarza
Ostatnio zmieniony 2011-05-26, 22:44 przez suchy, łącznie zmieniany 1 raz.
- Akwarybka
- Moderator
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Basia
- Nazwisko: Waluś
- Kontakt:
Zapewne dziąsła go swędzą, bo ząbki mu się wyżynają ;) Przyda mu się gryzak (nie zapomnij chować butów :hyhy: )hidax pisze:I jeszcze jedno, strasznie gryzie po nogach rękach, wszędzie gdzie się da. Najpierw podleci i się cieszy chce żeby go głaskać, a potem przechodzi do gryzienia. Powie mi ktoś dlaczego?
- KeriannaRotkiw
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Anna
- Kontakt:
Psiaki tak jak ludzie mają swoje humorki, do tego jest gorąco - my jak jest nam za gorąco również nie mamy najlepszego apetytu.
Czy maluch jest odrobaczywiony?
mój owczarek zachowuje się podobnie jeśli zbyt długo go nie odrobaczam, z tą różnicą, że już mnie nie gryzie po nogach. Z tego psiaki wyrastają po warunkiem, że zawsze, ale to zawsze podczas niepożądanych zachowań właściciel pas reaguje dezaprobatą (definitywne kończenie zabawy, krótka izolacja, wykonanie gestu, który pies zrozumie jako gest karcący - jednym słowem KARA)
Tak jak napisała Akwarybka podgryzanie jest sprowokowane rośnięciem ząbków. Definitywnie odradzam podsuwanie do gryzienia starych nikomu nie potrzebnych butów czy innych części garderoby - dla psa but to but i jak załatwi ulubione szpilki mamy to będzie to wina tego, który dał mu starego rozwalonego kalosza
Lepiej zainwestować w gryzaczki.
Tyle z moich doświadczeń
Czy możesz wstawić focie pupila?
Czy maluch jest odrobaczywiony?
mój owczarek zachowuje się podobnie jeśli zbyt długo go nie odrobaczam, z tą różnicą, że już mnie nie gryzie po nogach. Z tego psiaki wyrastają po warunkiem, że zawsze, ale to zawsze podczas niepożądanych zachowań właściciel pas reaguje dezaprobatą (definitywne kończenie zabawy, krótka izolacja, wykonanie gestu, który pies zrozumie jako gest karcący - jednym słowem KARA)
Tak jak napisała Akwarybka podgryzanie jest sprowokowane rośnięciem ząbków. Definitywnie odradzam podsuwanie do gryzienia starych nikomu nie potrzebnych butów czy innych części garderoby - dla psa but to but i jak załatwi ulubione szpilki mamy to będzie to wina tego, który dał mu starego rozwalonego kalosza

Lepiej zainwestować w gryzaczki.
Tyle z moich doświadczeń
Czy możesz wstawić focie pupila?
- hidax
- Stały bywalec
- Kontakt:
Piesek był odrobaczany nawet 2 razy w ciągu 2 tygodni, ale często się drapie. :/
Fotki wstawię jutro, bo dziś nie mam zbytnio czasu na sesję.
Fotki wstawię jutro, bo dziś nie mam zbytnio czasu na sesję.

60 Główne
30 Narybkowe
30 Narybkowe
Biedny:(
I gdzie te fotki?
po 1 zęby mu wychodzą i gryzie wszystko co popadnie (zaopatrz go w jakąś zabawkę lub piłkę tenisową)
a po 2 najlepszy dla psa jest drugi pies (od razu widać poprawę w jedzeniu)
a po 2 najlepszy dla psa jest drugi pies (od razu widać poprawę w jedzeniu)
Jak tam ma się sprawa z owczarkiem?
Owczarek niemiecki to rasa która wymaga zainteresowani, uwagi oraz spożytkowania swojej energii której mają naprawdę wiele. Musisz mu zająć ten czas i najlepiej jeżeli będzie to nauka podstawowych komend plus długie spacery.
-
- Nowicjusz
- Imię: Piotr
- Kontakt:
Mój kolega od niedawna ma owczarka niemieckiego. Mieszka z narzeczoną i studiuje i sprawiało mu to niemały problem z początku - psem trzeba bardzo się interesować i nie dać mu się nudzić, poza tym zapisali się na regularne treningi i bywało to problematyczne, ale z tego co wiem sprawa już się uspokoiła i psiak ma się bardzo dobrze.