Witam na forum! Jestem "świeży" i od razu mam pewne zapytanko.
Otóż, jak karmić sumy szkliste? Płatków z powierzchni nie łapią, gdy je zanurzę od razu reszta ryb je zjada. Jaki pokarm będzie dla nich najlepszy?
[ Dodano: 2011-06-02, 15:43 ]
@@@ Pomoże ktoś? Od 3 dni nie jadły..
Sum szklisty
Moderator: ModTeam
- Garownik
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Sebastian
- Kontakt:
Re: Sum szklisty
Słuchaj też miałem taki problem i zacząłem podawać pokarm opadowy w granulowany przez jakiś tydzień a póżniej zacząły juz normalnie jeść tak jak wszystkie ryby i pokarm opdaowy nie był już potrzebny. 

-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: kacper
- Nazwisko: gurda
Ja pokruszyłem pokarm i większe ryby go nie jadły bo był za mały a sumy szkliste otóż że są małe to go jadły.
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 126
- Imię: Darek
Najlepiej jak na początku nakarmisz te rybki które pływają na powierzchni lub w toni.
Sumiki najlepiej żerują na żywym pokarmie. Wyczuwają go swoimi wąsami.
Sumiki najlepiej żerują na żywym pokarmie. Wyczuwają go swoimi wąsami.
126l: 7 Kryptopterus minor, 6 Corydoras pleatus, 1+1 Mikrogeophagus ramirezi, 5 Caridina sp. "Crystal Red" A, 1+1 Apistogramma Agassizi + zatoczki i helenki
52l: 1+3 Xiphophorus Variatus, 6 Paracheirodon innesi, 11 Corydoras Pigmey, Neocaridina heteropoda var. red
52l: 1+3 Xiphophorus Variatus, 6 Paracheirodon innesi, 11 Corydoras Pigmey, Neocaridina heteropoda var. red
- Kazio
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Kazio
kacper04011994, don_Vall, A wam co na archeologie naszło temat sprzed 3 miesięcy.
Twórca wielu złotych ciach. Przynajmniej jest wesoło ;]
Aktualnie akwarysta w uśpieniu... przyczajony tygrys czeka na miejsce i sposobność postawienia baniaka. Z nadzieją na zdobycz większą niż 200l
Aktualnie akwarysta w uśpieniu... przyczajony tygrys czeka na miejsce i sposobność postawienia baniaka. Z nadzieją na zdobycz większą niż 200l
-
- Zainteresowany
- Pojemność akwarium: 126
- Imię: Darek
Nawet nei spojrzałem na datę autora. Zasugerowałem się wpisem kacper04011994 - jaka nieuwaga.... 

126l: 7 Kryptopterus minor, 6 Corydoras pleatus, 1+1 Mikrogeophagus ramirezi, 5 Caridina sp. "Crystal Red" A, 1+1 Apistogramma Agassizi + zatoczki i helenki