Nawozenie
Moderator: ModTeam
- suchy
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 96
- Imię: Rafa³
Nawozenie
Witam co myslicie o tym nawozie http://allegro.pl/nawoz-aqua-makro-mikr ... 07542.html czy zdaje on egzamin czy lepiej zainwestowac w serie aqua-artu?? :zdegustowany: Dodam ze akwa jest na ziemi pracuje juz 9 miesiecy, swiatelko 0,55watta podaje obecnie jedynie carbo w plynie z aqua-art 

- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
Re: Nawozenie
Nawóz ten powinien sie sprawdzić, ale do Twojego akwarium stosował bym połowę zalecanych dawek.
-
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Kuba
- Nazwisko: Ptasie xD
- Kontakt:
Ja bym delikatnie wystartował z mikro na pewno.
Myślę, że 1/4 dawki na start była by ok. potem zwiększył do 1.2 i sprawdził, czy przy takim światełku potrzeba 100%
Tak będę teraz w swoim akwarium postępował ;P
Myślę, że 1/4 dawki na start była by ok. potem zwiększył do 1.2 i sprawdził, czy przy takim światełku potrzeba 100%

Tak będę teraz w swoim akwarium postępował ;P
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
63L z roślinami
- suchy
- Forumowicz
Marthinez a czy swiezak taki jak Ja poradzi sobie z nim czy moze lepiej zaczac z aqua-art przygode z nawozeniem :rotfl:marthinez pisze:Nawóz ten powinien sie sprawdzić, ale do Twojego akwarium stosował bym połowę zalecanych dawek.
- zywy
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: Krzysiek
Używam od tego samego sprzedawcy tylko że inny produkt: KLIK - dawki (zrobiłem roztwory) dobierałem sam wg kalkulatora z innego forum efekt - jest lepiej niż było.
Jedna uwaga przy tych nawozach wydaje mi się że bez nawożenia co2 się nie obejdzie.
Jedna uwaga przy tych nawozach wydaje mi się że bez nawożenia co2 się nie obejdzie.
160L (100x40x40);oś: 3x30W / 3h+ 6h /dobe;filtr: tetraEX700, CO2 24h/d z butli przez filtr przepływowy
obsada:4xbocja kubotai ;7x neon czerwony; krewetki
obsada:4xbocja kubotai ;7x neon czerwony; krewetki
-
- Rekin forum
- Kontakt:
Obędzie się tylko leje się wtedy mniej nawozu do wody.zywy pisze:Jedna uwaga przy tych nawozach wydaje mi się że bez nawożenia co2 się nie obejdzie.
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
63L z roślinami
- suchy
- Forumowicz
Wegiel w plynie nie wystarczy?
-
- Rekin forum
- Kontakt:
Imo to jest tylko dodatek nie zastąpi gazu.
63L z roślinami
63L z roślinami
- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
- Imię: Marcin
Ten, czy inny to tylko nawóz.suchy pisze:Marthinez a czy swiezak taki jak Ja poradzi sobie z nim czy moze lepiej zaczac z aqua-art przygode z nawozeniem
Jeśli z jednym sobie nie poradzisz to z innym pewnie też.
Ze względu na to, że nie masz gazowego dwutlenku węgla zaproponowałem połowę dawek, które podał autor aukcji na allegro.
Wydaje m się, że to wystarczy.
Jeśli stosujesz do podmian wodę RO to przydałby się do zestawu MgSO4, ale tylko wtedy.
Aha, nawóz mikro lepiej przechowywać w lodówce pomimo użytych w nim konserwantów.