Obsada do 60l pomocy
Moderator: ModTeam
- maradona
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Magda
Re: Obsada do 60l pomocy
Ostatecznie by mogło być. Otoski są bardzo wrażliwe na wahania parametrów wody.
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 30
- Imię: Micha³
no to co proponujesz bo na pewno bedzie 12 neonów czerwonych i co jeszcze proponujesz
- maradona
- Rekin forum
A może same neonki i krewetki?
-
- Forumowicz
na początku dam 10 neonów czerwonych zobaczę co potem ale widziałem u jednego gościa w 63l taką obsadę
- parka prętnika
- 10 neonów czerwonych
- 6 kirysków panda
- 4 hellenki
-krewetki
czy nie za dużo rybek? mnie by pasowała obsada taka bo do tej pory miałem tylko neony i gupiki w akwarium ,a chciałbym coś nowego,ale boję się że będzie wtedy dużo sprzątania w takiej obsadzie bo jak mialem 12 neonów innesa i 6 gupików (debil jeszcze byłem) to miałem dużo sprzątania raz na tydzień sprzątanie , a jak miałem 6 neonów aby to raz na miesiąc sprzątanie , czy przy takiej obsadzie nie bedzie za dużo sprzątania itp?
ostatnio bardzo mi się spodobały rybki typu prętnik karłowaty,pieleniczki ramireza,otoski,glonojady,bocje wspaniałe,kiryski panda ,neony czerwone,krewetki,
i chciałbym z nich fajną obsadę wybraćdo 63l tylko nie wiem za bardzo jaką ?co byście zaproponowali,a i jeszcze jedno jest jakaś/jakieś rybki denne typu zbrojnik niebieski do 63l akwarium ,
- parka prętnika
- 10 neonów czerwonych
- 6 kirysków panda
- 4 hellenki
-krewetki
czy nie za dużo rybek? mnie by pasowała obsada taka bo do tej pory miałem tylko neony i gupiki w akwarium ,a chciałbym coś nowego,ale boję się że będzie wtedy dużo sprzątania w takiej obsadzie bo jak mialem 12 neonów innesa i 6 gupików (debil jeszcze byłem) to miałem dużo sprzątania raz na tydzień sprzątanie , a jak miałem 6 neonów aby to raz na miesiąc sprzątanie , czy przy takiej obsadzie nie bedzie za dużo sprzątania itp?
ostatnio bardzo mi się spodobały rybki typu prętnik karłowaty,pieleniczki ramireza,otoski,glonojady,bocje wspaniałe,kiryski panda ,neony czerwone,krewetki,
i chciałbym z nich fajną obsadę wybraćdo 63l tylko nie wiem za bardzo jaką ?co byście zaproponowali,a i jeszcze jedno jest jakaś/jakieś rybki denne typu zbrojnik niebieski do 63l akwarium ,
- maradona
- Rekin forum
Prętnik karłowaty 1+2
8 neonków
albo
1+1 ramireza
8 neonków
na pewanie nie zbrojniki niebieskie - min. 100l
bocje wspaniałe powyżej 200-250l
Krewetki przy ramirezach nie pożyją długo. Prętniki tez mogą się na nie skuścić.
8 neonków
albo
1+1 ramireza
8 neonków
na pewanie nie zbrojniki niebieskie - min. 100l
bocje wspaniałe powyżej 200-250l
Krewetki przy ramirezach nie pożyją długo. Prętniki tez mogą się na nie skuścić.
-
- Forumowicz
acha a więc 1 samiec prętnika karłowatego i 2 samice o to ci chodziło? do tego 8 neonów czerwonych ,a nie chodziło mi o zbrojnika niebieskiego bo wiem że za małe akwarium ale chodziło mi o jakies rybki denne a to był tylko przykład
- maradona
- Rekin forum
Z rybek dennych to tylko jakieś karłowate kiryski. Takie jak panda.

Dokładnie.michal1003 pisze:1 samiec prętnika karłowatego i 2 samice o to ci chodziło

-
- Forumowicz
acha a na jednym forum znalazłem liste rybek do 63l i tam pisze że może być zbrojnik zebra to prwada tu macie link
http://www.aquaforum.pl/viewtopic.php?t ... hlight=63l
ale ja i tak pozostanę przy obsadzie 12 neonów,4 kiryski,dużo krewetek RC.
http://www.aquaforum.pl/viewtopic.php?t ... hlight=63l
ale ja i tak pozostanę przy obsadzie 12 neonów,4 kiryski,dużo krewetek RC.
- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Obawiam się, że w wypadku tego zbrojnika raczej się mylą. Zbrojniki NAPRAWDĘ wymagają większych litraży.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

-
- Forumowicz
no tez o tym słyszałem że minimum 100l
- maradona
- Rekin forum
I to nie dla wszystkich zbrojnikowatych. Np. dla zbrojnika lamparciego potrzeba o wiele, wiele większe akwarium niż 100l.
I tak będzie najlepiejmichal1003 pisze:pozostanę przy obsadzie 12 neonów,4 kiryski,dużo krewetek RC.

-
- Forumowicz
już akwarium powstało,tylko jeszcze kupić rybki grzałkę filtri aby czekam aż korzeń zatonie dzisiaj dodam fotorelację z powstawania akwarium ;]
[ Dodano: 2011-07-21, 16:47 ]
a i jeszcze 1 kolega ma bojownika i chciałby oddać mi i mnie katuje żebym wziął bo go nie chce ,co myślicie o obsadzie bojownik+neony czerwone+kiryski
bo wiem że bojownik może być z neonami ale czy bojownik może być z kiryskami ??
[ Dodano: 2011-07-21, 16:47 ]
a i jeszcze 1 kolega ma bojownika i chciałby oddać mi i mnie katuje żebym wziął bo go nie chce ,co myślicie o obsadzie bojownik+neony czerwone+kiryski
bo wiem że bojownik może być z neonami ale czy bojownik może być z kiryskami ??
- maradona
- Rekin forum
Z kiryskami raczej nie. Dla bojka ok 27-28*C a dla kiryska 22-24*C. Chociaż niech inni sie jeszcze wypowiedzą. Bojek z kreweci może zrobić sobie śniadanie. Pamiętaj o drobnym podłożu dla kirysków.
Pamiętaj o dojrzewaniu przez 2 tygodnie.michal1003 pisze:już akwarium powstało,tylko jeszcze kupić rybki grzałkę filtri aby czekam aż korzeń zatonie dzisiaj dodam fotorelację z powstawania akwarium ;]
-
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 50
- Imię: Gosia
- Kontakt:
michal1003 bojownik może być z kirysami i z neonami tulko akwa musi najpierw dojrzeć
-
- Forumowicz