[112L] Kolejna próba uzyskania czegoś fajnego:)

W tym dziale każdy może zaprezentować swoje akwaria :)

Moderator: ModTeam

Omenmasza
Forumowicz
Pojemność akwarium: 170
Imię: Sebastian

[112L] Kolejna próba uzyskania czegoś fajnego:)

Post autor: Omenmasza » 2011-07-31, 15:02

Witam! Po moich starciach z roślinnością i uzyskaniem akwarium, które cieszy oko spróbowałem dołożyć kamole, wywalić rośliny które szybko i mocno zarastają moje akwa.
Dodam że przerzuciłem się na mniejszy litraż. Akwa wypełnione wodą z poprzedniego baniaczka, zalane 2tyg. temu, pierwsze problemy to jakieś nitkowe zielone glony na roślinach.

Oświetlenie: 3x18W
Grzanie: 100W
Filtracja: Aquael Turbo Filter 650
Zielsko:
3 gatunki kryptokoryn, sagittaria subulata,nurzaniec,microsorum(która odmiana nie pamiętam), jest jeszcze jakaś roślinność ale nazw nie pamiętam

Rybce:
Parka gurami, harem mieczyka, 15 neonek inessa, 7 brzanek zielonych, 5 kirysów( albinosy ale jaki gatunek? :zawstydzony: ) 1 zbrojnik niebieski, i gdzieś się howa samiczka kakadu(mam ją już 3 lata i szkoda mi się jej pozbyć)

Z dekoracji:

dwa spore kamole bo miał być efekt gór ale nie dokońca się udało, i dwa korzonki( jeden porośnięty microsorum.

Czekam na pochwały(jak będą :D ) ale bardziej to chyba zobaczę słowa krytyki. Podpowiedzcie co zmienić, żeby było ładnie. Kilka fotek:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Interek
Forumowicz
Pojemność akwarium: 0
Imię: Daniel
Nazwisko: Wróbel
Kontakt:

Re: [112L] Kolejna próba uzyskania czegoś fajnego:)

Post autor: Interek » 2011-07-31, 18:30

Szkoda, że nie ogarnąłeś aparatem całego akwa. Jak dla mnie jest OK...ale czegoś mi tu brakuje...korzenia? Tak, korzonka jakiegoś. Co do obsady to nie będę się wypowiadał gdyż się na tym dobrze nie znam, ale gurami i mieczyki dziwnie pomniejszają akwa....tak mi się wydaje.

Poczekajmy na rozrost :)
Pozdrawiam! Daniel

Omenmasza
Forumowicz
Pojemność akwarium: 170
Imię: Sebastian

Post autor: Omenmasza » 2011-07-31, 18:52

Jutro zrobię zdjęcie całości, a gurami i mieczyki nawet spore i taka opcja jest że pomniejszają wszystko, a co do korzonka to są dwa ;) po lewej stronie jeden może mało widoczny i po prawej w rogu porośnięty microsorum. Dam wyraźniejsze zdjęcia to może bardziej będą zauważalne.

Awatar użytkownika
Silverrro
Przyjaciel forum
Pojemność akwarium: 126
Imię: Sylwek
Nazwisko: R

Post autor: Silverrro » 2011-07-31, 20:10

Akwa fajne, pocekam na zdjecia całego akwa ale poczytaj o obsadzie bo mi sie wydaję, ze jest za małe akwa na guarami, mieczyki, brzanki. Korzeń by sie przydał ale nie każdemu sie podoba.

ODPOWIEDZ