Dzisiejsza przerwa ew dostępie do forum była spowodowana przeniesieniem bazy na inny serwer z uwagi na to iż poprzedni niestety okazał się kompletną klapą...
Obecnie forum znajduje się na serwerze tymczasowym i myślę że w połowie września gdy wrócę z urlopu spróbuje wygospodarować dla forum osobny serwer tak aby wszystko pracowało szybko i stabilnie.
PS. Moga występować problemy z dostępem jeszcze przez około 48h z uwagi na propagacje serwerów DNS.
Dzisiejsza [06-08-2011] przerwa w dostępie
Moderator: ModTeam
- Akwarybka
- Moderator
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Basia
- Nazwisko: Waluś
- Kontakt:
Re: Dzisiejsza [06-08-2011] przerwa w dostępie
W końcu Forum działa :padam: Dzięki Michale!
- Plewek01
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
No i ja jakoś dziś bez większych problemów się loguje...czyli jednak serwer?
- Pielgrzym
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Pawe³
Tak, mi również dzisiaj chodzi tak jak należy.
Btw... można by zrobić zrzutkę na porządny serwer oraz ewentualnie zmienić silnik. phpBB by Przemo przy pewnej wielkości bazy i ilości zapytań, zaczyna nadmiernie obciążać sprzęt. Zmienił bym to na SMF 2.0.
Btw... można by zrobić zrzutkę na porządny serwer oraz ewentualnie zmienić silnik. phpBB by Przemo przy pewnej wielkości bazy i ilości zapytań, zaczyna nadmiernie obciążać sprzęt. Zmienił bym to na SMF 2.0.
-
- Administrator
- Pojemność akwarium: 50
- Imię: Michał
- Nazwisko: Kryński
- Kontakt:
Albo serwer albo serwerownia (kwestia połączeń)Plewek01 pisze:No i ja jakoś dziś bez większych problemów się loguje...czyli jednak serwer?
Pielgrzym, c do zmiany skryptu to raczej wszyscy przyzwyczaili się do phpBB by Przemo i myślę że jest to jeden z lepszych skryptów pod względem funkcjonalności i przejrzystości ;) Na tym serwerze na którym obecnie znajduje się forum jest około 13-14 tys forów (cały hosting), tyle że jest on specjalnie skonfigurowany aby wszystko dobrze śmigało

Miejmy nadzieje że na razie będzie spokój. Tutaj sporadycznie mogą zdażać się przeciążenia (raz na pare dni po kilka min).
Michał