Tangalake by Plewek01
Moderator: ModTeam
- TetriZ
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Mateusz
Re: Tangalake by Plewek01
jeśli to sinice to współczuje sam walczyłem z nimi 3 miesiące pomogą podmiany wody i czyszczenie dna to pracochłonne ale bardzo skuteczne
Czasem nie wolno odpuścić i stanąć z boku, bo w życiu są sprawy dużo ważniejsze niż spokój
- Plewek01
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
Michał czy małe ciężko powiedzieć wysypało je trochę...generalnie przy co tygodniowej podmianie odsysałem i było w miarę czysto, jakoś za specjalnie mi nie przeszkadzały. Przy ostatniej podmianie nie odessałem i tak obrodziło
Mam dość sporą nad filtrację i zerowe no3 a w kno3 już nie opłaca mi się inwestować. Co do zakończenia przygody to jak najbardziej nie, trwa realizacja kolejnego baniaka, ale to pokażę za jakiś czas 

Ostatnio zmieniony 2011-08-18, 14:22 przez Plewek01, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Moderator
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: M.
- Kontakt:
Z sinicami ja sobie poradziłem tylko i wyłącznie z pomocą erytromycyny - zażegnałem problem póki co raz na zaw.. ..do tej pory
Nie pomagały podmianki 75% + czyszczenie wszystkiego, etc.
Pawle - mam nadzieję, że będzie coś w stronę roślinniaczka - o wiele bardziej przypadł mi do gustu
Z niecierpliwością czekam na fotki nowego planu 

Pawle - mam nadzieję, że będzie coś w stronę roślinniaczka - o wiele bardziej przypadł mi do gustu

- TetriZ
- Przyjaciel forum
- Imię: Mateusz
erytromycyna jest dobrym sposobem na zwalczanie sinic ale nie jego źródła którym najczęściej jest bród na dnie
Czasem nie wolno odpuścić i stanąć z boku, bo w życiu są sprawy dużo ważniejsze niż spokój
-
- Rekin forum
- Imię: Kuba
- Nazwisko: Ptasie xD
- Kontakt:
Brak azotu w słupie wody.TetriZ pisze:najczęściej jest bród na dnie
Wystarczy zacząć podlewać akwarium azotanami i sinice znikają ;]
"Kiedy mam rację to mam rację, a jeśli się mylę mogłem mieć rację. Więc mam rację bo mogłem się mylić, wiesz."
63L z roślinami
63L z roślinami