dlaczego wszystko odpieniacz jest ok kubla nie kupuje bo zrobi za duzo szumu wode mam krzysztal zasolnie 1.024 narazie pompy daja rade / a opti moze za rok jak wpadnie mi jakas wyplata tylko dla mnie
[ Dodano: 2011-10-11, 00:13 ]
Silverrro pisze:Fajne
Ile Cię wyniosło wszystko oprócz akwa pokrywy (tzn ile trzeba włożyć kasy żeby akwa cukierniczkę zrobić na solniczkę) ?
Co trzeba wymienić?
Co trzeba dokupić?
Zeby zrobic dosc dobrze skala 1000zl sol 300 zl za kubel 30 kg np firmy sera bogata w zwiazki mineralne i dobrze jest miec zywy piach 100zl odpieniacz 400zl taki jak ja mam
ompy kupisz za 40 zl no i zycie tu koszta wchodza kolosalne tak zeby wygladalo miodzio no to tak z 2500 by trzeba bylo by dac ale wtedy spisz przed akwarium

ja dalem jakos 1200 i tam jakies drobiazki moze 1300 jak wloze jeszcze z 2 klocki bede zadowolony .
Wracajac do kwesti odpieniacza nie wiem o co wam chodzi czytalem o nim opinie na forach i doradzono mi go w erybce o co wam chodzi przeciez z odpieniaczem nie mozna przesadzic tez? tutaj wiadomosci zaporzyczone z innego forum na temat odpienka
Napisano 18 March 2008 - 00:02
max do 100 l wiecej nie pociagnie
ja miałem w 200L, podłączyłem do niego dodatkowo pompkę powietrzną i pienił bardzo dobrze - ogólnie nie mogę narzekać
Napisano 18 March 2008 - 00:13
Cytat
Piotr1 :
max do 100 l wiecej nie pociagnie
Witam
Mam go w akwarium 80L szczepkowym w którym tymczasowo jest 6 ryb i chodzi tylko 10h/dobę bo inaczej za bardzo czyści wodę. Więc myślę że 150-200L pociągnie spokojnie.
Pozdrawiam
Używam go od 2 miesięcy i jestem zadowolony z działania- ładnie pieni, można regulować pianę, trzeba tylko zrobić sobie tłumik powietrza i dać zaworek przeciwzwrotny lub wlot powietrza powyżej poziomu wody...
u mnie 180l przez pol roku ciganla bez zadnego wspomagania.
Przez rok miałem go w mocno obciążonym 160L sprawował się bez zarzutu. Polecam.
Jakos ekipa morszczakow nie narzeka na niego ?
czekam na dalsze sugestie.