STOP Z KUBECZKAMI!!!!!!!!!!!!!!.

Wszystko na temat ryb słodkowodnych.

Moderator: ModTeam

Radek14
Nowicjusz
Pojemność akwarium: 0
Imię: Radek

STOP Z KUBECZKAMI!!!!!!!!!!!!!!.

Post autor: Radek14 » 2011-10-15, 20:20

Witam. ;D
Chciałbym przedstawić akcjje w której powinniśmy za stopować kubeczki dla rybek.
Dzisiaj byłem w zooligcznym jestem tam praktycznie cokilka dni w ciągu trzech tygodni zaobserwowałem że oni trzymają w kubeczkach od trzech tygodni te same bojowniki te samce leżały juz na dnie w brudnej wodzie no w swoich odchodach i starej karmie udeżyłem lekko palcem w kubeczek a one nawet się nie poruszyły stuknołem do świeżo dostarczonych to szalały a te biedne nawet się nie ruszyły wiec wszystkie trzy po zaniżonej cenie 3.50 kupiłem (tak naprawde świeże kosztują 6 zł a te tylko 3.50 i starą samice mi dorzuciła więc wziołem w puściłem do akwariem i do tej pory od dwóch dni są nadal w szoku siędzą w kontach jak sypie im karmę to szybko sie chowają po prostu się boja są jakieś dzikie.
Wię chciałbym was prosić o to żebyście sobie znajdywali w sklepach zoologicznych jakieś bojowniki stare i sprzedawali je komuś niech już się nie męczom w tych kubkach.

Dzięki, ale i tak pewnie macie to w nosie:(.

[ Dodano: 2011-10-15, 22:47 ]
Dobra sprzedałem wszytkie bojowniki jeden do 54l. drugiego do 84l. a parke do do 38l. ;P.
I o to chodzi w tej akcji sam od kolegi też odkupiłem z kubeczka. ;D

Awatar użytkownika
maol
Moderator
Pojemność akwarium: 200
Imię: Marcin
Nazwisko: Olszewski

Re: STOP Z KUBECZKAMI!!!!!!!!!!!!!!.

Post autor: maol » 2011-10-18, 09:02

pewnie że mamy to w nosie. Bojowników w kubeczkach sprzedaje się kilka tysięcy sztuk na tydzień. I nie ma sensu z tym walczyć, gdyż tym rybom wbrew pozorom to nie przeszkadza. A że w sklepie który opisujesz nikt o te ryby nie dba, to inna sprawa - nie związana ze sposobem transportu i "paczkowania" tych ryb.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.

Złote ciacha come back :)

Awatar użytkownika
emces
Stały bywalec
Pojemność akwarium: 54
Imię: maciek
Nazwisko: rodowe :)
Kontakt:

Post autor: emces » 2011-10-18, 18:09

fajny masz zamysł...ale niestety długo tak nie pociągniesz...
Obrazek

Awatar użytkownika
maol
Moderator
Pojemność akwarium: 200
Imię: Marcin
Nazwisko: Olszewski

Post autor: maol » 2011-10-19, 08:20

A jeszcze dodam - te bojowniki zostały wpuszczone do jednego akwarium? Radek14, chcesz je celowo pozabijać?
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.

Złote ciacha come back :)

ODPOWIEDZ