120 l jakie roślinki
Moderator: ModTeam
120 l jakie roślinki
Witam mam akw 120 L i jak zarazie nie mam żadnych roślinek żywych tylko same sztuczne i mam pytanie jakie roślinki polecacie żeby ładnie wyglądały i " nie marniały" mam czarne dno z drobnego żwirku , jeżeli chodzi o oświetlenie to jest w pokrywie jedna świetlówka, chyba zwykła (była już jak kupowałem pokrywę) 18 W, dziękuje i pozdrawiam
- Piwosz
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 216
- Imię: Konrad
- Kontakt:
Re: 120 l jakie roślinki
Dawi, przy tak słabym ośiwetleniu nic ci nie urośnie. Musisz dokupić jeszcze 3 takie swietlówki zeby było OK. Dopiero jak to zrobisz polece Ci jakieś roślinki do akwarium.
- Morter
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Piotr
- Kontakt:
dokładnie, najpierw ośwetlenie, potem roślinki i CO2, by się przydało...
Życie ma cierpki smak, ale ja lubię wytrawne drinki...
strona mojego szwagra fotografa - serdecznie zapraszam - www.kirczuk.pl
strona mojego szwagra fotografa - serdecznie zapraszam - www.kirczuk.pl
- Piwosz
- Rekin forum
- Kontakt:
Tak Morter zapomniałem o CO2, tylko nie rób bimbrowni bo stwierdzisz później iz jest to bezsensowne. Od razu zainwestuj w butle i dobry reaktor.
aha ok dziękuje wam ślicznie za pomoc tylko ja nie wiem czy w takiej obudowie 80x30 zmieszczę przynajmniej 3 świetlówki?
- Piwosz
- Rekin forum
- Kontakt:
Dawi, Jest na to sposób :-P . Ja w pokrywie 60x30 wsadziłem 3 świetlówki więc ty tez sobie poradzisz. wsadzenie do orginalnej pokrywy 3 świetlówek nie jest trudne. Wystarczy troche znajomoście elektroniki oraz chęć do pracy :-)
PS: Wieczorem będe na GG więc moglibyśmy spokojnie porozmawiać nad sposobem montaży świetlówek!
PS: Wieczorem będe na GG więc moglibyśmy spokojnie porozmawiać nad sposobem montaży świetlówek!
Piwosz dzięki wielkie za chęci wiesz możemy pogadać w poniedziałek, wtorek, bo teraz to o późno z pracy wracam, jeszcze raz wielkie dzięki, pozdrawiam
- Piwosz
- Rekin forum
- Kontakt:
Dawi, no nie ma sprawy :-) ja zawsze późnym wieczorkiem siedze na gg także jakbym był dostępny to pisz