Kolorowe rybki
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Mateusz
- Nazwisko: K
Kolorowe rybki
Witam szukam do mojego akwarium jak najbardziej kolorowych rybek rodzice trzymają słono wodne akwarium i unich kolory sa powalające. Wiec szukam czegoś co 'rozświetli' moje akwarium.(rozmiar czy cena nie gra w sumie roli)
Możecie coś podpowiedzieć ? pozdrawiam
Możecie coś podpowiedzieć ? pozdrawiam
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Marek
- Kontakt:
Re: Kolorowe rybki
Polecam prętniki są kolorowe i dosyć duże ładnie odbijają w akwarium a z mniejszych rybek to danio świetne są zielone lecz rzadko dostępne albo danio
-
- Moderator
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: M.
- Kontakt:
Akwarium to 60l? Coś tam już pływa?
-
- Nowicjusz
pływa pływa ale jest jeszcze miejsce na parę rybek
-
- Moderator
- Kontakt:
To najpierw musisz podać pełną obsadę, bo "jest miejsce na parę rybek" nic nam nie mówi.
-
- Nowicjusz
5 gupików
2 skalary srednie
1 mały glonojad
5 neonków
2 średnie tetry
4 Bocja wspaniała male
2 skalary srednie
1 mały glonojad
5 neonków
2 średnie tetry
4 Bocja wspaniała male
-
- Moderator
- Kontakt:
Już masz masakryczne przerybienie, więc nie ma mowy o nowych rybach, ale dokładniej:
Gupiki: OK
Skalary: o wiele za mały litraż i o wiele za niskie akwarium na te ryby
Glonojad: co najmniej 100l
Neony: OK
Tetry: według mnie trochę za mało
Bocja wspaniała: one rosną do kilkunastu cm, wymagają bardzo dużych, długich i szerokich akwariów.
Tutaj trzeba się zabrać za redukcję obsady, a nie dokupywać nowych ryb niestety.
Gupiki: OK
Skalary: o wiele za mały litraż i o wiele za niskie akwarium na te ryby
Glonojad: co najmniej 100l
Neony: OK
Tetry: według mnie trochę za mało
Bocja wspaniała: one rosną do kilkunastu cm, wymagają bardzo dużych, długich i szerokich akwariów.
Tutaj trzeba się zabrać za redukcję obsady, a nie dokupywać nowych ryb niestety.
-
- Nowicjusz
o tak masakryczne przerybienie normalnie ryba na rybie tylnej ściany nie idzie zobaczyć, z ludźmi co prowadza sklepy z rybkami rozmawiałem i żaden mi nie powiedział ze mam za dużo rybek.
FIY 1cm ryby=1 litr wychodzi mi około 45
FIY 1cm ryby=1 litr wychodzi mi około 45
-
- Moderator
- Kontakt:
Bardzo Cię proszę - poczytaj informacje o chociażby skalarach i bocjach wspaniałych. Sprzedawcom ze sklepów zoologicznych nie można ufać, oni są tylko sprzedawcami, którzy traktują ryby jak towar. Nie chcę się z Tobą kłócić - poczytaj sobie informacje o wymaganiach ryb dotyczących akwarium.
BTW. idąc Twoim tokiem rozumowania 30cm karp to idealna ryba do 30l, a bojownik to około 5-7l.
BTW. idąc Twoim tokiem rozumowania 30cm karp to idealna ryba do 30l, a bojownik to około 5-7l.
-
- Nowicjusz
Dobra ale słuchaj ja nie hoduje ryb tylko je trzymam żeby rozjaśnić mój pokój chociaż by.
I widzę ze nie znasz tej miary a co do sprzedawców ja nie w Polsce mieszkam wiec 1 oni nie chcą po prostu wcisnąć mi towaru wiem bo mi odmówili juz paru ryb 2 znam ich długo a szef jest dla mnie jak wujek wiec nie powiesz mi ze źle mi doradza wszystko co mi doradzili wyszło tylko na dobre z wyborem ryb i ile tez
I widzę ze nie znasz tej miary a co do sprzedawców ja nie w Polsce mieszkam wiec 1 oni nie chcą po prostu wcisnąć mi towaru wiem bo mi odmówili juz paru ryb 2 znam ich długo a szef jest dla mnie jak wujek wiec nie powiesz mi ze źle mi doradza wszystko co mi doradzili wyszło tylko na dobre z wyborem ryb i ile tez
-
- Moderator
- Kontakt:
Rozjaśnić pokój można dodatkową lampką.
Właśnie znam tą miarę i jest zła, podałem Ci wyżej, że według tych wytycznych karp mógłby żyć w 30l.
Niestety widać nie tylko w Polsce sklepy zoologiczne liczą tylko na zyski.
Ja niestety już więcej nic nie doradzę... odpuszczam chyba..
POCZYTAJ trochę o wymaganiach swoich ryb, jeżeli nie chcesz tego zrobić dla siebie to zrób to dla dobra ryb, które hodujesz.
I jeszcze odpowiadając na Twoje pytanie: do tego akwarium nie możesz dołożyć żadnej ryby.
Więcej się nie będę odzywał, bo coraz większy OT się robi.
Właśnie znam tą miarę i jest zła, podałem Ci wyżej, że według tych wytycznych karp mógłby żyć w 30l.
Niestety widać nie tylko w Polsce sklepy zoologiczne liczą tylko na zyski.
Ja niestety już więcej nic nie doradzę... odpuszczam chyba..
POCZYTAJ trochę o wymaganiach swoich ryb, jeżeli nie chcesz tego zrobić dla siebie to zrób to dla dobra ryb, które hodujesz.
I jeszcze odpowiadając na Twoje pytanie: do tego akwarium nie możesz dołożyć żadnej ryby.
Więcej się nie będę odzywał, bo coraz większy OT się robi.
-
- Nowicjusz
tak idź gryźć dalej swoje zęby
dla cb musi być wszystko idealnie co do 0.01 ml wody
i weź się człowieku serio dodatkowa lampka hahahahhahah masz niby te 18 lat a nie zrozumiesz nawet prostego zdania. tak trudno się domyśleć ze o cos w stylu ozdoby mi chodziło ?
JA TYLKO TRZYMAM RYBKI NIE HODUJE nie jestem maniakiem jak ty
dla cb musi być wszystko idealnie co do 0.01 ml wody
i weź się człowieku serio dodatkowa lampka hahahahhahah masz niby te 18 lat a nie zrozumiesz nawet prostego zdania. tak trudno się domyśleć ze o cos w stylu ozdoby mi chodziło ?
JA TYLKO TRZYMAM RYBKI NIE HODUJE nie jestem maniakiem jak ty
- kiler520
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Mariusz
- Kontakt:
zwał jak zwał, ty masz 15 lat i niby rozumiesz co do Ciebie pisze Michał? Ogarnij się dziecko. Jak dla mnie możesz tam wsadzić z 20 neonków jeszcze z 5 skalarów, dokup 20 pięlegniczek ramireza(bardzo kolorowe i ładne) i patrz jak z dnia na dzień rybki wykładają się na dnie, wtedy będziesz miał kolorowe dno i roświetlony pokój tym "akwarium" czy jak ty to nazywasz "ozdobą" :rotfl:. Widać nie można przetłumaczyć takim osobom. Jeśli byś posłuchał Michała doradziłby Ci taką obsadę że naprawdę by Ci ten pokój roświetliło.
Obsada ode mnie jakby coś:
10 neonków
5 gupików które już masz
harem ramirezków
3-4 otoski
PS.
I tak naprawdę to ty gryziesz własne zęby przekonując nas że nie mamy racji, zredukuj obsadę a będzie naprawdę to fajnie wyglądało :hyhy:
Nie spinaj się tak na przyszłość jeszcze będziesz miał na to czas jak dorośniesz.
Obsada ode mnie jakby coś:
10 neonków
5 gupików które już masz
harem ramirezków
3-4 otoski
PS.
I tak naprawdę to ty gryziesz własne zęby przekonując nas że nie mamy racji, zredukuj obsadę a będzie naprawdę to fajnie wyglądało :hyhy:
Nie spinaj się tak na przyszłość jeszcze będziesz miał na to czas jak dorośniesz.

-
- Nowicjusz
ale ku*wa... a dobra nie będę nawet pisał bo widzę ze wy takie maniacy jesteście którzy zjedzą każdego kto zrobił najmniejszy błąd.
Ale powiedz czym jest akwarium z rybkami jeśli nie ozdoba ?
Ale powiedz czym jest akwarium z rybkami jeśli nie ozdoba ?
-
- Przyjaciel forum
- Pojemność akwarium: 2
- Imię: Kacper
Odpuść sobie chłopcze akwarystykę bo się do tego nie nadajesz. I nie zawracaj innym głowy skoro i tak wiesz lepiej.