welon gryzie welona
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Ola
- Kontakt:
welon gryzie welona
Hej. mam 2 welonki i mniejsza gryzie wieksza dlaczego> ma juz ogon pogryziony. Bardzo sie martwie
-
- Moderator
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: M.
- Kontakt:
Re: welon gryzie welona
Podaj więcej informacji. Litraż, pełną obsadę, etc. ;)
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
25 litrow i tylko te 2 welonki
[ Dodano: 2011-11-16, 19:55 ]
i to sa male welonki
[ Dodano: 2011-11-16, 19:55 ]
i to sa male welonki
-
- Moderator
- Kontakt:
Przykro mi, ale 25l to za mało nawet na 1 welona, a co dopiero na 2.
Najlepiej będzie jak na 2 welony kupisz akwarium ok. 150l albo na jedną 100l (minimum z minimum) - inaczej ryby skarłowacieją i będą się najzwyczajniej męczyć. Jeżeli nie możesz sobie pozwolić na takie akwaria to najlepiej będzie jak oddasz/wymienisz welony np. na krewetki/bojownika i urządzisz ładne 25l krewetkarium/kawalerkę dla bojka.
Najlepiej będzie jak na 2 welony kupisz akwarium ok. 150l albo na jedną 100l (minimum z minimum) - inaczej ryby skarłowacieją i będą się najzwyczajniej męczyć. Jeżeli nie możesz sobie pozwolić na takie akwaria to najlepiej będzie jak oddasz/wymienisz welony np. na krewetki/bojownika i urządzisz ładne 25l krewetkarium/kawalerkę dla bojka.
Ostatnio zmieniony 2011-11-16, 21:16 przez blue_betta, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
ale w zoologicznym nam powiedzial ze moga byc 2 a nawet 4 w takim akwarium no i wczoraj kupilam jedna no i dzisiaj jedna mam dla nich wszystko i filter i napowietrzacz roslinki itp bardzo mi na tym zalezalo no i sie cieszylam a teraz na wieczor tak zacząl ten jeden welon zacza go tak atakowac
-
- Moderator
- Kontakt:
Niestety, ale nigdy nie można dawać wiary w każde słowo, które powie sprzedawca w zoologicznym. Dla nich liczy się tylko zysk, ryby dla nich to towar
Niestety tak bywa.
Naprawdę najlepiej będzie jak zrobisz jak pisałem wyżej, inaczej dla tych ryb to będzie męka

Naprawdę najlepiej będzie jak zrobisz jak pisałem wyżej, inaczej dla tych ryb to będzie męka

- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
W takim litrażu widzisz po prostu objawy agresji spowodowane zbyt mała objętością i fatalnymi parametrami wody. Tylko zmiana ryb na mniejsze lub akwarium na 10xwiększe pomoże.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back