krewetki nie chca jesc
Moderator: ModTeam
- 
				pablooswiecim
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Pawe³
- Kontakt:
krewetki nie chca jesc
Witam    . mam  dwa akwaria  .  jedno  krewetkarium   25l.    i krewetki nie chca  jesc np. banana marchewki itp  tylko pokarmy platkowe i spituline jedza   sa tam  mchy javajskie   wglebki pelie  oraz anubias   i  lampka akwarystyczna   6500k .   a  natomiast w drugim akwarium ogolnym  54l   kreweetki  wszystko   jedza    banany  i inne  owoce   i warzywa .  sa tam  mieczyki oraz inne  rybki   typu gupik    i glonojady . nie wiecie   co  moze  byc  nie tak  z krewetkami .  ?   prosze o o dpowiedz

- lol2000k
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Bartek
Re: krewetki nie chca jesc
Nie martw się o krewetki. One sobie poradzą, będą jeść choćby detrytus. Jak będziesz ich karmił płatkami to przecież nic się nie stanie. Ja karmię tabletkami i płatkami od roku i jakoś żyją i są ładnie wybarwione. Poza tym krewetki nie od razu będą jeść nowy pokarm, przynajmniej u mnie tak było. Na początku na tabletce siedział tylko zbrojnik i może dwie trzy krewetki, a teraz jak rzucę to 5-10 minut i pół akwarium się zejdzie. 

- 
				w-2
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: w
Re: krewetki nie chca jesc
popatrz na te pokarmy specjalnie dla krewetek z AZOO http://www.akwarystyczny24.pl/advanced_ ... button.y=0. Większość krewetek wcina to śmiało, aczkolwiek czasem trzeba je przyzwyczaić.