szafka sama w sobie jest bardzo ciężką i góry blat jest z mocnego grubego drewna. z żona usiedlismy na niej więc jakieś 160kg, też się balem czy wytrzyma ale zalalem woda i wygląda na stabilna.
co do red cherry to nie chce mieć tak dużo, myślę o jakiejś jednej większej rybce . chce mieć też gupiki.
[ Dodano: 2011-03-24, 00:18 ]
Update w 1 poście, akwarium zalane.
mam pytanie, kupiłem sobie wyłącznik czasowy i chciałbym się was zapytać ile czasu i kiedy najlepiej włączać oświetlenie a kiedy je wyłączać, z góry dziękuję za odpowiedź, i zapraszam do komentowania.
aha i czy jest możliwość zmniejszenia siły strumienia wody wypuszczanej z filtra??
[ Dodano: 2011-03-25, 00:57 ]
25.03.2011r.
Kolejny Update:
- Okleiłem odbłyśnikiem pokrywę
- Grota sklejona, do jutra czeka na wyschnięcie
- poprawiłem ułożenie piasku, nie widać już podkładu
- usunąłem drugą część kokosu
- pojawił się mech na korzonku
- niestety woda wciąż biała, i roślinka po lewej coś taka licha się robi
jak myślicie w które miejsce wstawić grotę?
zastanawiam się czy nie dać na prawą stronę kamieni i na piach grotę z kamieni, czy odwrotnie

?
[ Dodano: 2011-03-29, 10:26 ]
Panowie ta biała woda to chyba jest od oswietlenia, wlałem Tetra Crystal Water, całą noc spałęm budze sie rano i żadnego efektu... ja już nie wiem... brak słów, tyle kasy wydanej na sprzęt i brak osiągniętego efektu... ryb jeszcze nie wpuszczam...
[ Dodano: 2011-04-02, 03:32 ]
Zdecydowałem się... jestem troche strany bo całe aqua Basis oraz piasek i bazalt poszło się Je**ć...
Trudno człowiek uczy się na błędach...
Dzisiaj jadę kupić podłoże JBL Manado i nie będę już mieszał
Zalewam wodą i nic nie ruszam przez 2 tygodnie :-)
Proszę napiszcie tylko jak polecacie zasadzić w które miejsce obecne roślinki które posiadam:
Moczarka, Bacopa monnieri, Cabomba, Żabienica
pozdrawiam. i niedługo foty
[ Dodano: 2011-04-03, 23:01 ]
Okej a więc tak, Foty z dnia dzisiejszego 1 dzień po restarcie:
3.04.2011r. - Przepraszam za jakośc ale robione na szybko telefonem.
= Zamienione podłoże na wspomniane JBL Manado
= Narazie 1 nowa świetlówka Sylviana Gro-Lux
(trochę żałuje że ją kupiłem bo byłem w zoologicznym innym i widziałem Hagena Aqua-Glo i nieprawdopodobnie pięknie się świeciły mieczyki na pomarańczowo, a światło ma taką samą barwę różowawą jak moja grolux, chyba że nie widzę różnicy bo jeszcze nie mam rybek

"
Powiedzcie tylko czy tą moją Sylviane dać z przodu czy z tyłu bo nie wiem

, obecnie mam z tyłu.?
Noi w zasadzie tyle, czekam aż się ustabilizuję nic nie dolewam, a za tydzień zrobie pierwsze testy. Pozdrawiam.
[ Dodano: 2011-04-17, 23:04 ]
Akwarium już 3 tydzień stoi, a więc pora na aktualizację:
17.04.2011r.
Kosiareczka:
Noi najpiękniejsze :-)
w 1 poście obsada, bardzo proszę o podpowiedź co jeszcze dodać
[ Dodano: 2011-04-19, 20:26 ]
[ Dodano: 2011-04-21, 18:54 ]
Tak to na dzień dzisiejszy wygląda
te moje pupile chyba dobrze mają ze mną