lampa uv
Moderator: ModTeam
- pedro
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 405
- Imię: Robert
- Nazwisko: Potacie
- Kontakt:
lampa uv
Witam chcialem sie poradzic jaka mam kupic lampe uv do akwa 450 litrow. prosze o jakies wskazowki albo podeslanie linku z allegro. dziekuje. 

Kiedy Nie Ma Co Sie Lubi To Sie Lubi Co Sie Ma 

- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Imię: Marcin
- Nazwisko: Olszewski
Re: lampa uv
Jak zwykle się zapytam - a po co? Lampy używa się tylko w pewnych przypadkach wymagających dezynfekcji wody, inaczej... jest tylko kurzącym się gadżetem.
A jaka? Myślę, że wystarczy 16W, w obudowie o króćcach przystosowanych do średnicy rurki wychodzącej z Twojego kubełka.
A jaka? Myślę, że wystarczy 16W, w obudowie o króćcach przystosowanych do średnicy rurki wychodzącej z Twojego kubełka.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back

- marthinez
- Obłąkany forumowicz
- Pojemność akwarium: 270
Chyba 18Wmaol pisze:A jaka? Myślę, że wystarczy 16W

- pedro
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 405
- Imię: Robert
- Nazwisko: Potacie
- Kontakt:
mam palety i mysle ze to bedzie niezbedne jak cos bedzie sie dzialo.. oczywiscie jak cos bedzie sie dzialo bedzie wlaczona. A bd wylaczal jak juz bedzie wszystko ok. Przy paletkach podobno taka lama est niezbedna.. dzieki za rady. A co do lamy 18 W to upatrzylem sobie taka http://allegro.pl/lampa-uv-18w-steryliz ... 59825.html co myslicie o tym produkcie? Moze jest to jakis badziew?
Kiedy Nie Ma Co Sie Lubi To Sie Lubi Co Sie Ma 

- maol
- Moderator
- Pojemność akwarium: 200
- Nazwisko: Olszewski
lampa jak każda inna... to po prostu świetlówka UV + odpowiedni kawałek rury z króćcami.
Glonojady maja specyficzna skórę którą jak pyszczak liźnie to poprostu mi sie w gębie robi źle.
Złote ciacha come back
Złote ciacha come back