Identyfikacja ryb
Moderator: ModTeam
-
- Moderator
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: M.
- Kontakt:
Re: Identyfikacja ryb
Wielopłetwiec 

- Akwarybka
- Moderator
- Pojemność akwarium: 63
- Imię: Basia
- Nazwisko: Waluś
- Kontakt:
Chyba raczej wielkopłetw wspaniały ;)
-
- Moderator
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: M.
- Kontakt:
O raczej nie bardzo -> http://www.google.pl/search?tbm=isch&hl ... l0.5.3l8l0 ;)
- Akwarybka
- Moderator
- Kontakt:
Dzięki za poprawienie, nie wczytywało mi się zdjęcie i myślałam, że napisałeś źle nazwę; zwracam honor :padam:
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Piotr
Witam serdecznie,
Mam mozliwosc odkupienia od znajomego akwarium wraz z mieszkancami. Posiada on blizej nie zidentyfikowane pielegnice. Osobiscie nie widzialem rybek mam tylko jedno zdjecie od kolegi
[url=http://images47.fotosik.pl/1115/116827c6007a17c8m.jpg]Obrazek[/URL]
Prosze o pomoc w identyfikacji, chcialbym dowiedziec sie wiecej o gatunku zeby nie narobic rybie szkody.
Piotr
Mam mozliwosc odkupienia od znajomego akwarium wraz z mieszkancami. Posiada on blizej nie zidentyfikowane pielegnice. Osobiscie nie widzialem rybek mam tylko jedno zdjecie od kolegi
[url=http://images47.fotosik.pl/1115/116827c6007a17c8m.jpg]Obrazek[/URL]
Prosze o pomoc w identyfikacji, chcialbym dowiedziec sie wiecej o gatunku zeby nie narobic rybie szkody.
Piotr
- lol2000k
- Akwarysta
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Bartek
Pielęgnice Mekka?
- YotoroAne
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 140
- Imię: Krzysztof
- Kontakt:
Zdjęcie samiczki:

Zdjęcie samczyka:

Czy to w ogóle są Ramirezy? Kupiłem je po 15zł jako Ramirezy, pływały w jednym zbiorniku razem ze zwykłymi, je wybrałem dlatego, że ładnie się mienią na niebiesko/błękitny kolor.
Wzdłuż całej rybki u obu jak się ustawią tak, że nie mienią im się łuski to wzdłuż kręgosłupa widać lekki delikatny szarawy wchodzący w czerń pasek (trochę niewyraźnie ale widać na ostatniej fotce). Czasami wybarwia im się czarny pasek przecinający oko z góry do dołu jak u zwykłych Ramirez ale nigdy nie zaobserwowałem u nich dwóch poprzecznych czarnych pasków/plamek jak u zwykłych Ramirez. Na razie są to małe rybki mierząc od pyszczka do końca płetwy ogonowej mają 2,8cm

Zdjęcie samczyka:

Czy to w ogóle są Ramirezy? Kupiłem je po 15zł jako Ramirezy, pływały w jednym zbiorniku razem ze zwykłymi, je wybrałem dlatego, że ładnie się mienią na niebiesko/błękitny kolor.
Wzdłuż całej rybki u obu jak się ustawią tak, że nie mienią im się łuski to wzdłuż kręgosłupa widać lekki delikatny szarawy wchodzący w czerń pasek (trochę niewyraźnie ale widać na ostatniej fotce). Czasami wybarwia im się czarny pasek przecinający oko z góry do dołu jak u zwykłych Ramirez ale nigdy nie zaobserwowałem u nich dwóch poprzecznych czarnych pasków/plamek jak u zwykłych Ramirez. Na razie są to małe rybki mierząc od pyszczka do końca płetwy ogonowej mają 2,8cm
- TetriZ
- Przyjaciel forum
- Imię: Mateusz
to chyba ramirezy electric blue
Czasem nie wolno odpuścić i stanąć z boku, bo w życiu są sprawy dużo ważniejsze niż spokój
- Akwarybka
- Moderator
- Kontakt:
Potwierdzam, to są electric blue ;)
- TetriZ
- Przyjaciel forum
wie ktoś jaka to dokładnie ryba?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Czasem nie wolno odpuścić i stanąć z boku, bo w życiu są sprawy dużo ważniejsze niż spokój
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 54
- Imię: Maciek
Baryancistrus xanthellus
- TetriZ
- Przyjaciel forum
dzięki przyda się
-
- Nowicjusz
- Imię: Izabela
Witam, czy wie ktoś może co to za gatunek? Szukałam, jednak nie mogę znaleźć dokładnie.
Ryba jest obecnie pod moją opieką, a chciałabym zapewnić jej godne warunki bytu.
Gabarytowo jest dość spora, ma z ponad 15cm i około 6 lat. Przebywa sam w akwa (112l).

Ryba jest obecnie pod moją opieką, a chciałabym zapewnić jej godne warunki bytu.
Gabarytowo jest dość spora, ma z ponad 15cm i około 6 lat. Przebywa sam w akwa (112l).