Moja platka od paru dni pływa przy filtrze ma opuchnięty ogon ponieważ trochę ją podgryzły danio wygląda to jak by ledwo co sie ruszała rusza całym ciałem i jest lekko zgięta...Czy może to być coś poważnego ?
Akwarium 112l
Filtry: ( HJ-922 i HJ-611B z deszczownią )
obsada:
2 platki
prętnik
5 danio
8 neonków
zbiornik
4 kiryski
2 molinezje
Nawozów jak narazie nie podaje ale podawałem
mikro i makro
Temperatura w zbiorniku 26 stopni
Chora platka
Moderator: ModTeam
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Marek
- Kontakt:
Chora platka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 375
- Imię: Piotr
Re: Chora platka
Wygląda dośc poważnie, prawdopodobnie doszło do zakarzenia. Poza tym ma strasznie chudy brzuch więc podejrzewam jeszcze nicienie lub wiciowce. Długo masz ryby?
Daj na pewno witaminy. Osobiście daję Tetra Vital i sobie chwalę je. Dodatkowo daj uniwersalny odkarzacz do wody (MFC).
Daj na pewno witaminy. Osobiście daję Tetra Vital i sobie chwalę je. Dodatkowo daj uniwersalny odkarzacz do wody (MFC).
- Morter
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Piotr
- Kontakt:
jeśli to tylko jedna ryba, to nie lał bym nic do ogólnego zbiornika. Na pewno dobrze było by odłowić rybę do zbiornika kwarantannowego i ew tam podawać jakiekolwiek leki czy witaminy. Lanie odkażacza do głównego zbiornika może spowodować wyjałowienie zbiornika i bakterii w filtrze.
Życie ma cierpki smak, ale ja lubię wytrawne drinki...
strona mojego szwagra fotografa - serdecznie zapraszam - www.kirczuk.pl
strona mojego szwagra fotografa - serdecznie zapraszam - www.kirczuk.pl
-
- Stały bywalec
- Pojemność akwarium: 112
- Imię: Marek
- Kontakt:
Niestety rybka zdechła co do dodawania jakiś chemikaliów to sie boje nie mam problemu z innymi rybkami aby ta była chora myśle że to zakażenie od obgryzania ogona a co do chudości ryba wcale nie była chuda właśnie grubas z niej był na zdjęciu tak wyszła bo pływała tak zgięta