filtr zewnętrzny
Moderator: ModTeam
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: piotr
filtr zewnętrzny
witam mam pytanie i proszę o rady ? a mianowicie chcę założyć w akwarium filtr zewnętrzny . czy przy tym filtrze też podmienia sie wode w akwarium czy już nie ma takiej potrzeby?proszę o rady. mam akwarium 60l i jaki był by najkorzystniejszy?
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 375
- Imię: Artur
- Kontakt:
Re: filtr zewnętrzny
Przy każdym akwarium , i nie zależnie jaki masz filtr i jaki sprzet musisz podmieniac,
bo z dnia na dzień gromadza sie produkty przemiany materii, tyle ze przy takim akwarium 60l jeśli masz duzo ryb to jest troche problem bo trzeba to robic czesciej a i tak zanieczyszczenie utrzymuje sie na stale wysokim poziomie, na tomiast tak jak u mnie 960l podmieniam co 2 tyg 15%, a chodzmy byla duza obsada za zanieczyścic tak pokazne ilosci h2o jest juz duzooo trudniej,
im wieksze akwarium tym stabilniejsze warunki i mniej pracy!!!
Ps, to tak samo jak z ludzmi, gdyby kazdy żył w takim oto akwarium, odpowiednim do naszych rozmiarów to przez samo oddychanie powietrze sie zanieczyszcza, ;;/;/ prosty przykład trzeba przewietrzac;p
Pożniej nerki rybka sie szybciej wykańczają;/;/
bo z dnia na dzień gromadza sie produkty przemiany materii, tyle ze przy takim akwarium 60l jeśli masz duzo ryb to jest troche problem bo trzeba to robic czesciej a i tak zanieczyszczenie utrzymuje sie na stale wysokim poziomie, na tomiast tak jak u mnie 960l podmieniam co 2 tyg 15%, a chodzmy byla duza obsada za zanieczyścic tak pokazne ilosci h2o jest juz duzooo trudniej,
im wieksze akwarium tym stabilniejsze warunki i mniej pracy!!!
Ps, to tak samo jak z ludzmi, gdyby kazdy żył w takim oto akwarium, odpowiednim do naszych rozmiarów to przez samo oddychanie powietrze sie zanieczyszcza, ;;/;/ prosty przykład trzeba przewietrzac;p
Pożniej nerki rybka sie szybciej wykańczają;/;/