Małe molinezje :)

Wszystko na temat ryb słodkowodnych.

Moderator: ModTeam

Awatar użytkownika
Kamcia17
Forumowicz
Pojemność akwarium: 90
Kontakt:

Małe molinezje :)

Post autor: Kamcia17 » 2007-07-07, 11:58

Moja molly urodziła dzisiaj malutkie murzynki :-P Niestety jak wstałam rano to zostały tylko trzy :cry: (chyba ze bedzie jeszcze rodzic)...
Chce sie dowiedziec czy ona bedzie jeszcze rozdzić jezeli juz przez ponad godzine nic sie nie dzieje? Czy powinnam jeszcze poczekac? Bo slyszalam ze moze to trwac nawet caly dzien.
Ale niestety bardziej prawdopodobne jest ze urodzila w nocy i pozjadala swoje dzieci :cry:
Bo juz nie ma takiego duzego brzucha.
Prosze o pomoc :-|
[glow=blue]Kamcia17[/glow]<<<My sexy photo:D
90l:4x brzanka sumatrzańska,2x molinezja cz.,2x mieczyk,2x bojownik,2x zbrojnik(lamparci,złoty),2x gupik
28l:małe>3x molinezja,1x zbrojnik

Awatar użytkownika
D4ni3l
Zakręcony forumowicz
Pojemność akwarium: 240
Imię: Daniel
Kontakt:

Re: Małe molinezje :)

Post autor: D4ni3l » 2007-07-07, 12:17

Witam :) W zasadzie to trudno bedzie komukolwiek oceniac. Ja uwazam, ze molinezja pozjadala swoje "dzieci" w nocy, ale przeciez zawsze na wszelki wypadek mozesz wsadzic ja do innego malutkiego zbiornika, lub kotnika i obserwowac.
Niektórym od władzy odbija... cóż poradzić.

Awatar użytkownika
Kazio
Akwarysta
Pojemność akwarium: 0
Imię: Kazio

Re: Małe molinezje :)

Post autor: Kazio » 2007-07-07, 20:42

Kup najlepiej kotnik taki co mozna wsadzic do akwarium . Połap i wpusc tam rybki. Molinezja czesto zjada swoje dzieciatka. Kilka lat temu mialem akwarium I molinezje rodzimy mi 4 razy.
Pierwsze 2 razy to pozjadały prawie wszystkie zostało mi tylko po jednej z karzdego rodzenia. POtem jeden raz wsadziłem je do kotnika. Za czwartym razem przerobiłem dno akwarium tak że było tam pelno kryjówek i matka chyba żadnego niezjadła bo potem wypłyneło mi 5 troche wyroznietych rybek.
Twórca wielu złotych ciach. Przynajmniej jest wesoło ;]

Aktualnie akwarysta w uśpieniu... przyczajony tygrys czeka na miejsce i sposobność postawienia baniaka. Z nadzieją na zdobycz większą niż 200l

ODPOWIEDZ