Witam
Moderator: ModTeam
- Morter
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 80
- Imię: Piotr
- Kontakt:
Re: Witam
witam więc w imieniu swoim i w sumie czemu nie, w imieniu innych też 
czytaj czytaj na zdrowie Ci pójdzie
życzę dorodnego i zdrowego akwarium

czytaj czytaj na zdrowie Ci pójdzie
życzę dorodnego i zdrowego akwarium

Życie ma cierpki smak, ale ja lubię wytrawne drinki...
strona mojego szwagra fotografa - serdecznie zapraszam - www.kirczuk.pl
strona mojego szwagra fotografa - serdecznie zapraszam - www.kirczuk.pl
-
- Nowicjusz
- Pojemność akwarium: 60
- Imię: Anna
hej wszystkim
witam wszystkich,akwarium mam od roku i cały czas się uczę... może chciałby ktoś ocenić mój zbiornik? bo mam wrażenie że nie jest za ładny, nie wiem już sama... pozdrowionka
-
- Nowicjusz
o faktycznie...głupia ja hehehe, tylko zanim mnie skrytykujecie od razu chcę powiedzieć że wiem że gurami mają tu za mało miejsca i chcę je oddać żeby się nie męczyły, no i zastanawiam się żeby wyjąć zamek i włożyć korzeń plus roślinki nowe
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- matrix82
- Moderator
- Pojemność akwarium: 96
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
Witamy.
Akwarium możesz zaprezentować w dziale "Galeria" http://e-akwarystyka.pl/forum24.htm Klikając "Nowy Temat".
Zamieszczając w temacie specyfikacje akwarium, zdjęcia. Postaramy ocenić, naprowadzić na właściwą drogę. ;)

Zamieszczając w temacie specyfikacje akwarium, zdjęcia. Postaramy ocenić, naprowadzić na właściwą drogę. ;)
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 375
- Imię: Artur
- Kontakt:

MUszle- raczej je wyjmij bo one najprosciej mówiąc zatwardzaja wode;p
co do podłoza, dla roslin jest go troche za mało i jest za jasne, ryby lepiej sie czuja na ciemnympodlozu i lepiej na nim wygladaja, polecam tylko dokupic 1-2 woreczki moze nie czarnego ale ciemniejszego i przysypac , lub czarny i wymieszać.;p;p
zamek, troche nie naturalny;p;p korzeń bedzie o wiele lepiej wygladał;p;p
Ps , co do podłoza;p przy tylnej scianie akwa lepiej zeby go bylo wiecej i stopniowo opadal w strone przedniej szyby, ze względów praktycznych, zabrudzenia zbieraja sie przy przedniej szybie i latwiej je usówać, a tak uformowane podloze odpowiednio tworzy cos w rodzja głębi,
I jeszcze pytanie do Cb, jakie masz tam oświetlenie?????
-
- Nowicjusz
Podłoże mam tak właśnie ułożone, z tyłu jest naprawdę dużo żeby roślinki miały głęboko i stopniowo mniej przy przedniej szybie, a co do grzałki to poprawię, a nie będzie tak że woda będzie się dłużej grzać? bo kiedyś wzięłam w bok i od razu spadła temp... a światło nie pamiętam, ale dowiem się i napiszę. Pozostałe rady na pewno zrealizuję:)
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 375
- Imię: Artur
- Kontakt:
Jeśli filtr działa jak powinien, czyli 24/24h to nie ma zadnego problemu, mozesz ja przykleic na tylnej lub bocznej szybie koło niego, on juz rozprowadzi wode cieplą po czlałym akwa;p