matrix82 pisze:
Jeszcze co do Twoich Piotrze zbiorników na zlecenie, szkoda że w większości widzimy tylko zdjęcia z dnia zalania zbiornika, potem temat milknie i można zapomnieć o zbiorniku, o tym jak się rozwija.
Niestety tak jest ponieważ najczęściej, jestem zatrudniany tylko do aranżowania.. Późniejsza faza rozwoju akwarium to nie moja sprawa.. Dla większości posiadaczy pojęcie forum akwarystyczne to abstrakcja i nie mają czasu, chęci i motywacji by coś komukolwiek pokazywać w sieci.. Bo po co? Ja też nie wstawiam wszystkich prac, poniewaz nie każda wygląda jak z bajki.. aranżacje robione sa pod konkretne gusta, czesto wzorowane na innych pracach znalezionych w sieci.. "chciałbym aby to wyglądało tak jak tu i koniec.." ja staram się tylko wykonać to tak dobrze jak to tylko możliwe.. Dlatego nie widzę sensu by "amatorskie" grono krytykowało to co sobie ktoś wymyślił, bo tak ma być i już..
Abstrahując.. ja wciąż się rozwijam i nie uważam się za jakiegoś wielkiego "designera", ale zobacz ile "najwięksi" designerzy z Polski którzy trudnią sie zakładaniem akwariów pokazują zbiorników w internecie w ciągu roku.. 1, 0?? Ograniczają sie do pokazywania prac prywatnych. Jak myślisz czym to jest spowodowane?