3. Zarówno w jednym jak i w drugim przypadku, twój post powinien być napisany według tego schematu:
Zbiornik:
pojemność w litrach - 350 litowy juvel trigon
ustawienie zbiornika *opcjonalne, przydatne przy problemach z glonami - jak najdalej sie da od okna niestety przez zime gdy slonce jest nisko na horyzoncie slonce wali na zbiornik staram sie zaslaniac zaslony ale nie zawsze jestem w domu
Woda:
temperatura w stopniach Celsjusza temp ustawiona na 24.5 stopnia celsjusza
Parametry chemiczne (ph, gH, kH, NO2, NO3) *jeśli nie znasz, bądź w ogóle nie wiesz co to, to powiedz
parametrami przestalem sie zbytnio martwic pol roku temu nic sie nie dzialo nie dodaje rybek dbam o zbiornik jak zwykle a wiec jestem pewien ze wszystko w normie mam
wyposażenie:
oświetlenie - rodzaj oświetlenia, jego moc, a także czas naświetlania akwarium - oswietlenie juvel dodalem tylko dblysniki i mam 2x 15w z tylu 2x 45w z przodu cza naswietlenia od 9am -1pm potem od 2:15pm do 21pm
filtr - rodzaj filtra, jego model, rodzaje wkładu w filtrze (nie piszę "czas pracy" - filtr powinien chodzić 24/7, jeśli jest inaczej pewnie dlatego trafiliście do "lecznicy") filtr EHEIM 2126 PROFESSIONAL II THERMOFILTER
Grzałka - moc grzałki wbudowana w filter
Obsada zbiornika:
Rybki(i inne stworzenia) - gatunki i ich ilość rybki 5x skalar niezna plec mam je okolo pol roku
3x barwniak czerwonobrzuchy
2x barwniak thomasa
3xkosiarki
5x neon inessa
5x glass catfish nie znam polskiej nazwy sory
5x kirysek pstry
1 zbrojnik
1 glonojad albino
1 inny glonojad gorski czy jakos tak
3 krewetki
Rośliny - gatunk rosliny nie mam pojecia jakies trawki kilka kulek mchy i inne takie przykro mi jak jest duzy nacisk to moge znalezc angielskie nazwy
problemy znacie ... pomocy mnie tu rybka zdycha chyba ! w zachowaniu nic sie nie zmienilo dalej goni samice od kilku miesiecy bezsukcesu
problemy:
Dopiero teraz przechodzisz do opisania swoich problemów. Staraj się napisać wszelkie objawy, zarówno zmiany w wyglądzie jak i zachowaniu...
Mile widziane zdjęcia - zdiecia wyslalem w pierwszym poscie