Akwarium [60l] [aktualizacja str.3]
Moderator: ModTeam
-
- Forumowicz
- Pojemność akwarium: 0
- Imię: Pawe³
Re: Akwarium [60l] [aktualizacja str.3]
co do moczarki to sie zgodze po prostu jeszcze ja zostawie do nastepnej podmianki
A co myslisz nad tym aby zrobic taki maly mlyn tzn. np. wylowic ryby na jakas 1h i poprzesadzac te roslinki w jakis inny sposob ?

-
- Moderator
- Pojemność akwarium: 160
- Imię: M.
- Kontakt:
Ja bym tylko zagęszczał rośliny i nic poza tym - jest naprawdę bardzo dobrze 

-
- Forumowicz
Mam pytanie nie związane z moim akwarium, otóż kupiłem sobie akwarium na krewetki , standardowe na allegro komplet z grzałką i filtrem. Nasypałem białego i czarnego żwirku , połowe wody odlałem z mojego akwarium , a połowe wlałem z kranu . Włożyłem tam także korzeń japoński , kokos i niestety po jednym dniu woda zrobiła się nie to że mętna , ale jak patrząc na białym tle( ściana) to wręcz pomarańczowa... Czy to może być spowodowane korzeniem? I po jakim czasie to zniknie. Bo nie wiem czy mogę już wrzucić tam krewetki razem z narybkiem. Czy poczekać , aż woda się wykleruje. Dodam że korzeń jeszcze nie zatonąl i trzeba na to kilka dni.
-
- Moderator
- Kontakt:
Jeżeli woda jest pomarańczowa to sprawcą jest albo korzeń, albo kokos (IMO mniej prawdopodobne). Krewetkom mała herbatka nie zaszkodzi.
- Plewek01
- Rekin forum
- Pojemność akwarium: 112
- Kontakt:
Ja bym jednak kokos obstawiał...u mnie kiedyś zrobiły się czarne wody po włożeniu 2 połówek...pawelmisiek, sam go preparowałeś?
-
- Forumowicz
Robię małą aktualizacje mojego akwarium po małej przycince i nowego akwarium 20l krewetkarium:) Mam mały problem ponieważ ph w moim akwarium jest w granicach 8 i pytanie jak mogę obniżyć to ph?
Co do preparowania to nic nie robilem tylko go wlozylem. Korzen wygotowalem i przymocowalem kamyczki zeby zatonal za jakis czas mam nadzieje ze juz bedzie mogl sam zatonac.
Co do preparowania to nic nie robilem tylko go wlozylem. Korzen wygotowalem i przymocowalem kamyczki zeby zatonal za jakis czas mam nadzieje ze juz bedzie mogl sam zatonac.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Moderator
- Kontakt:
Kosteczka przez kokos jest strasznie pomniejszana optycznie. Ja bym proponował zastąpić kokos delikatnymi, drobnolistnymi roślinami.
Sześciokąt świetny i chyba nawet przycinka będzie się szykować
Sześciokąt świetny i chyba nawet przycinka będzie się szykować

-
- Forumowicz
Planuje na tylna sciane dac siatke i wylozyc ja cala mechem ktory jest na kokosie
Mam go duzo w tam tym akwarium takze jak sie tam rozrosnie bedzie swietnie wygladac
A nie odpowiedziales mi jak obnizyc ph? Kupic cos na allegro do tego ??

-
- Moderator
- Kontakt:
Mchowe tło ambitny pomysł, ale uważaj, bo wbrew pozorom nie jest to takie łatwe 
pH - dodać szyszki olchy czarnej, wlać troszkę wywaru z szyszek olchy, dodać do filtra torfu.

pH - dodać szyszki olchy czarnej, wlać troszkę wywaru z szyszek olchy, dodać do filtra torfu.
-
- Forumowicz
Mam pytanie, właśnie zainwestowałem w butle co2 i mam ten szklany dozownik i mam pytanie jak ustawić 1 bąbelek na 1s ?? Proszę o pomoc. Co prawda teraz puściłem troche więcej , mam test co2 który jest w akwarium także można odrazu sprawdzić czy jest ok, właśnie osiągnął kolor zielony czyli norma, ale nie wiem na ile ustawić dozowanie.